| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
danivvs Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 19, 2006 8:12 Заглавие: Проблем при програмирване на 93с46 |
|
|
| Здравейте колеги ! Наскоро ми се случи на личният ми радио касетофон BLAUPUNKT CC31 да иска код за отключване . Тъй като него знам ( внос от Германия е кола) свалих касетофон чедо , изтеглих BIM фиде за този модел и от там ми започнаха проблемите. Програматора мие на млад конструктор комбинирания. До сега с памети от серията 24схх нямам проблеми и с PIC16F84A НО С 93С46 НЕ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕ СТАРАТА ПАМЕТ ИЛИ ДА ПРОГРАМИРВА НОВАТА. софтуера МИ Е IC-PROG. ПРИ ЗАПИС НА ПРОГРАМАТА МИ ИСПИСВА ГРЕШКА ОТ АДРЕС 0000. Памета е DIP8 . И с PONYТО не иска . НЯКОЙ ИМАЛ ЛИ Е ТОЗИ ПРОБЛЕМ И КАК ГО Е РЕШИЛ. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pavlin v Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 19, 2006 11:30 Заглавие: |
|
|
Никакви проблем провери за хардуерна грешка  |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 19, 2006 11:48 Заглавие: Re: Проблем при програмирване на 93с46 |
|
|
| danivvs написа: | | ... Програматора мие на млад конструктор комбинирания. До сега с памети от серията 24схх нямам проблеми и с PIC16F84A НО С 93С46 НЕ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕ СТАРАТА ПАМЕТ ИЛИ ДА ПРОГРАМИРВА НОВАТА.... |
ключето на програматора за превключване от I2C към SPI режим? _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
danivvs Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 19, 2006 14:34 Заглавие: |
|
|
Проверих хардуерната част всичко е ок , пак пробвах с PIC и 24с04 - нямам проблеми , ключето прехвърля ( проверих го с уред да ли прави комутация ).
Сигорно бъркам нещо в настройките на IC-PROG и PONYTO . Някой имал ли е такъв проблем като мен. |
|
|
 |
real Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 19, 2006 14:47 Заглавие: |
|
|
вазможно старата да е дефектна,а новата ако е от сьщата серия с която преди време имах проблем от 10-на бр. нито една не успях да запиша.пробвай друг доставчик _________________ не става само с ядене,трябва и акьл |
|
|
 |
ICO Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 19, 2006 17:33 Заглавие: |
|
|
| Понито трябва да я прочете виж като колко битова я четеш.Пробвай и като 8 и като 16. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 19, 2006 18:08 Заглавие: |
|
|
| danivvs, погледни все пак още веднъж хардуера. Тези памети в SMD корпус (виждам, че пишеш за твоята DIP) се предлагат с различно разположение на краката. Така, че може би не е лошо да си провериш внимателно "приставката" и паметта дали си съответстват. |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 20, 2006 9:08 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Една от всичките грешки в този програматор, които съм открил е свързана с програмирането на 93ХХХ.
В схемата R5 е 1К, товари изхода на 10 крак на ИС3 и не може да вдигне повече от 2V за програмиране на 93СХХ. За R5 съм сложил 27К и си реших проблема. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Апр 20, 2006 19:00 Заглавие: |
|
|
Имах същия проблем с един програматор производство на "Пасат елекроникс" с много цокли (според мен от типа на понито), и го върнах,защото те самите не го оправиха. Ако твоя е по същата схема ... Може да е и от сигналите за обмена, инвертирай някой от тях
(RTS, DTR, RX....) |
|
|
 |
|