| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 22, 2006 22:42 Заглавие: |
|
|
да нямаш предвид MJ15024/25  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пон Апр 24, 2006 19:47 Заглавие: |
|
|
| Louiville написа: | Stoy40 написа:
| Цитат: | | А според мен KD503 е транзистор измислен и произведен за мощни постояннотокови устройства и е крайно неподходящ за усилвател.Обаче на времето имаше само него и масово се слагаше.КТ818ГМ и КТ819ГМ (ТО3) или още по добре 200°-вия им вариант 2Т818ГМ и 2Т819ГМ са транзисторите за качествен биполярен усилвател те за това са и мислени и произведени.....Разбира се "Motorola" сега "ON-semi" имат серия,която слага руснаците в джоба,но цената им е главозамайваща вижте например MJ21194 само 10 лева парчето |
True True  |
ТРУЕ,ТРУЕ-Друг път! |
|
|
 |
Louiville Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 24, 2006 20:07 Заглавие: |
|
|
helios не мога да разбера кое не е вярно от написаното!Само като видиш колко му е бетата на КД-то и ако си попрелиствал малко повечко книжки ще разбереш за какво става реч!
P.S:Спора е излишен Stoy40 го написа напълно изчерпателно  _________________ Lust(Похот),Gluttony(Лакомия),Greed(Алчност),Sloth(Леност),Wrath(Гняв),Envy(Завист),Pride(Гордост)!The Seven Deadly Sins
 |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пон Апр 24, 2006 21:30 Заглавие: |
|
|
| Louiville написа: | helios не мога да разбера кое не е вярно от написаното!Само като видиш колко му е бетата на КД-то и ако си попрелиствал малко повечко книжки ще разбереш за какво става реч!
P.S:Спора е излишен Stoy40 го написа напълно изчерпателно  |
Животът продължава и без KD503!Не искам да споря! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Апр 24, 2006 23:31 Заглавие: |
|
|
На KD503 не мисля ,че му е голяма бетата плюс това тя зависи и от кол.ток и от температурата, но това е нормално за транзисторите. А иначе и аз не мисля че е създаден за целта на озвучаването, (няма и PNP комплиментарен), ама пък нали държал на мъчения. Понеже не намирам KD503 ползвам KD502 който е по-нисковолтов Ucb=60V и не знам там дали има по-високоволтови образци по над- 80V или те са ги маркирали в завода като KD503 .Руснаците са направили и КТ8101 и КТ8102 които са по-мощни и по-високочестотни >10 MHz. от КТ819ГМ и КТ818ГМ но не съм ги виждал по-магазините. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 25, 2006 17:10 Заглавие: |
|
|
| Като сте се заприказвали за транзистори ,някой пробвал ли е да включва дарлингтони в паралел? Аз например опуках при проби едни BDX68C и BDX69C ,като единия беше Филипс а другия неизвестен производител . След като ги разрязах да видя как са вътре ,се оказа че Филипсовия е със 2 индентични кристала 6х6 мм и базите и емитерите са свързани накъсо ,докато другия беше само 1 кристал ,но с по-дебели жички. Може и да ви покажа снимките ,само че са към 2МБ всяка и ще ги кача във файлообменника. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 25, 2006 17:32 Заглавие: |
|
|
| Би полярни транзистори,дори да не са дарлингтони се връзват паралелно,само с изравнителни резистори в емитерите иначе опуква по добрия прибор.А MOS могат и без резистори,защото обикновено имат положителен температурен коефициент на съпротивлението на канала и се изравняват сами.А на KD503 само му погледнете транзитната честота при 300 килохерца става жица..... |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 25, 2006 17:54 Заглавие: |
|
|
| Въпроса ми беше конкретно за дарлингтони ,за обикновени ми е ясно как става. Интересното е че двата кристала във Филипсовия BDX си бяха вързани директно в паралел ,и може би както пишеш е опукал по-добрия. |
|
|
 |
|