Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Работa с RLC метър

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sletoslav
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 17, 2006 12:19    Заглавие: Работa с RLC метър Отговорете с цитат

Здравейте колеги!
Може ли някой да ми каже как се измерва индуктивност с RLC мост ИУ51
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Сря Май 17, 2006 13:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако е това което си мисля / доколкото помня отпреди 20г. / ще мога да ти кажа. Най хубаво е да го снимаш с нещо, да си припомня и аз как беше. Нали е тоя с две батерии от 4.5в. захранване - мостов измерител уинстонов. Или се бъркам?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sletoslav
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 17, 2006 13:52    Заглавие: Отговорете с цитат

да, точно той е
нямам с какво да го снимам
трябва ми да измера малко индуктивности, но човекът на когото е и той не знае как става
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 17, 2006 14:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Фатката е такава! Като въртиш копчето за стойноста на бобината, стрелката отива към 0 но не съвсем. Има и още едно копче за качествения фактор. Врътваш го него, после врътваш това за стойноста, и виждаш дали стрелката е по към 0. Целта е да намериш това положение, при което стрелката е най близо до 0. Това значи, че моста е балансиран, и там е истинската стойност. За бобини с много малък качествен фактор, е доста трудно. Действай, и се обади докъде си стигнал!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sletoslav
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 17, 2006 14:20    Заглавие: Отговорете с цитат

няма никакви цифри по скалата. Системата е със средна точак. Има една червена черта в деснния край, но не точно в края. Това ли е нулата
Копчетата са чувствителност, компенсация, баланс и за превключване на обхватите
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 17, 2006 14:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами мисля че 0 е в средата - не помня как беше. Ама като въртиш, тя отива май наляво, като продължиш се качва надесно. Ами минимума.Като си поиграеш ще му схванеш. Сложи едно съпротивление 10к. за ориентация и го премери!
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 17, 2006 15:39    Заглавие: Отговорете с цитат

И малко смях в залата. Аз меря с това и е много по лесно! Слагаш слушалките и готово! Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети