| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
MikoBG Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 24, 2004 2:12 Заглавие: шаси TX91 в TV BRANDT |
|
|
Телевизора си работи но след 5-10 минути почва да си сменя програмите/сам/. След няколко проверки и смяна с друго резервно шаси изключих 4-те бутона на лицевия панел. Вс е ОК. Премерих за залепнал бутон - няма. 4-те бутона са печатни и се свързват с друга платка на лицевия панел с лентов кабел от материяла от който са направени и те. От другата платка тръгва втори лентов кабел до шасито. Обща дължина на 2-та кабела около 50 см. Смених отново с другото шаси /работещото, на него бутоните са директно запоени, като пресвързах кабелите и откачих оргиналните бутони/ проблема си остава. Мога да скъся лентовите кабели или направя нещо друго, но как е работил до сега и защо се държи и с здравото шаси по същия начин? Почистил съм вс.контакти и проверил с уред за къси. Ами магия накаква! Ха ха.
Май дълго се получи  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
smd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 24, 2004 4:41 Заглавие: re |
|
|
Колега,екранираи процесора и провери масата на кинескопа,виж да не искри fbt , захранване и тн.....Магии стават понякога.....  _________________ 123 proba |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 24, 2004 6:52 Заглавие: |
|
|
Проблеми с тези прозрачни лентови кабели съм имал и аз но никога не съм задълбавал.Тази конструкция с времето губи надеждност и винаги съм предпочитал да изключа тези бутони и да си правя всичко от ДУ Предполагам че и при теб това е възможно  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 24, 2004 18:09 Заглавие: |
|
|
освен екранировката на процесора ,вземи и смени електролитите около него би трябвало да се оправи имал съм такъв проблем с друг модел и се оказа тва му беше болката ,успех  |
|
|
 |
MikoBG Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 24, 2004 22:09 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | Проблеми с тези прозрачни лентови кабели съм имал и аз но никога не съм задълбавал.Тази конструкция с времето губи надеждност и винаги съм предпочитал да изключа тези бутони и да си правя всичко от ДУ Предполагам че и при теб това е възможно  |
Точно така си беше. Откачих кабела /явно накъде прави утечка/ Блягодаря на всички отзовали се.  |
|
|
 |
|