|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 13:04 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | valioman
вие можете ли да разработите схема с ПИК която да може да се пингва?????!!!!! |
Мога и всеки който се занимава с микроконтролери може
Дори мога и програмата за управлението да ти напиша Но дай на ЛС за да не пълним форума с глупости |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 14:02 Заглавие: |
|
|
dixonbg,
Ясен ми е проблема ти, т.к. доскоро работих в ИСП, сега работя за ИСП-та и правя захранвания.
По принцип най-евтиното решение е да се вгражда в самия суич схема, която при колебания на захранването да рестартира процесора. Предполагам говориш за Realtek чипсет?
Свържи се на ЛС ако те интересуват подробности. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 2:06 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | valioman
вие можете ли да разработите схема с ПИК която да може да се пингва?????!!!!! |
http://neomontana.dir.bg/tinyip/index.html
ей такова нещо съм използвал .. (и аз работя в такава фирма ISP) цената му е 35лв без ДДС ..сетва се IP адрес, има опция пинг тайм аут рестарт като времето на тайм аута се задава допълнително .. примерно няма пинг до модула 5 мин и той рестартира определения пин (там съм вързал едно реле) за време което пак вие определяте , модула има и програмка WINTIC с която се настройва и управлява модула (примено може ръчно да се включват релета за неопределено време(със задържане ) а също така и само за рестарт (примерно 10 сек.). Общо взето устройството има много възможности (в комплект със Смарт суича може се направят много неща)то затова и е такава цената му, мисля че ако се направи с тясно определена цел подобно устройство ще е по - евтино .
ако някй се интересува ще постна снимки
ако пък измислите нещо със пик ... пишете тук ..
tropper преди време се интересувах от ДЦ-ДЦ захранвания ... та използваме едни ANG .. не знам кой ги прави и дали не си ти ... аз и някаква схемичка бях им направил (обади се ако те интересува) иначе бих се радвал да споделиш нещо по добро и надеждно ако произвеждаш да обсъдим темата . иначе относно захранванията от poebg.com ще кажа че горят мноо яко ама в прекия смисъл на думата .. като се прецакат просто се разтапят от греене  _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 7:35 Заглавие: |
|
|
При нашия доставчик се обаждат по телефона на клиента в който е адаптера и той рестартира.
А доколкото разбирам се получава понякога спад на захр. напрежение на суича което не го спира а само нарушава нормалната му работа. Мисля че устройство с реле ще върши работа. Суича се захранва например на 12 волта и релето трябва да се направи така че при спад например 10 волта да изключва захранването. Абе едно реленце за 1-2 Волта и един ценер (10-12 V) последователно на бобинката му няма ли да свършат работа. Това може да се монтира до адаптера и сичко ок. 2 чарка устройство. Въпроса е релето да изключва като спадне напрежението под минималното за нормална работа на суича.Така че вероятно ще стане след доста проби и подбор на подходящи релета и ценери и може би и адаптери. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 8:19 Заглавие: |
|
|
Ще ме карате да търся схемата, която ми защитава колоните от усилвателя /от право напрежение/. К'ви микроконтролери к'ви совалки?
Схемата има 2 свойства: При каквото и да е по дължина във времето отпадане на напрежението изключва релето, а след това го включва със забавяне около 3 секунди, т.е. ако примигне напрежението релето ще се изключи и след три /или колкото си искаш/ секунди ще се включи пак  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
dixonbg Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 14:10 Заглавие: |
|
|
Спрях се на няколко идеи за тест когато намеря време тази седмица:
1) явно вече има 22 000 uF кондензатори в малък корпус на ниски цени преди 8 години не помня да е имало на пазара
2) реле или по точно реле с ценер, което много ме очарова като идея
предложиха ми разработка с микроконтролер и реле. ако не успея да намеря алтернатива може и това да се ползва.
bobykafe, моля те я намери тази схемичка! please
slav4o.com, захранване у клиент е много несериозно! ами ако клиента си отиде на село и забие или изгори устройството у тях ? после всички които зависят от това устройство да го... но идеята с ценера е супер, стига само релето бързо да изключи и бавно да включва.
sheki, пазаруваме от неомонтана и digital solutions от години и сме им пробвали всичко... пинг тайм аут рестарт става, но е скъпо
в момента се бориме с проблема и сме намерили решения, но проблема аз го обясних така както аз го разбирам и е възможно да греша.
други колеги ми обясниха, че ако в лан се стартират едновременно суичовете често при обмяната на мак адресите забиват. поне така си обясняват (при пускане на линия) забиването на суичове при захранване с ток по кабел, ако захранванията са без забавен старт.
моето обяснение е че при ниски напражения и малко ток суичовете си забиват, защото не могат да поддържат нормална работа на чипа. т.е. при стартиране на трасе с ток по кабел докато се заредят кондензаторите по трасето, напражението е ниско и постепенно се увеличава и това кара да забиват суичовете.
ако аз не съм прав, това означава, че и при "премигване" суичовете си забиват след едновременен рестарт по време на обмен на мак адресите (а не защото не успяват да се рестартират).
Вие как мислите? Каква е същноста на проблема?
Благодаря ви за отговорите!
Дидо |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 15:35 Заглавие: |
|
|
| И аз съм заинтересуван от тази схема с релето и ценера.Това с забиването на суичовете съм съгласен горе долу с колегата който е писал погоре но според мен има и една друга причина .Забиват когато не е добре разчетена мрежата,сиреч разтоянието м/у захранването и последният суич и сечението на проводника /закон на ОМ/ Когато си сметнахме добре всичко забиването почти престана/когато дефектира някой суич/ си забива, и за това си мисля ,че при тези случаи това с релето и ценера ще свърши отлична работа. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 15:36 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | К'ви микроконтролери к'ви совалки?
|
Ами то така като броим мухите по тавана всичко изглежда елементарно Но пък за това хората неуморно работят по този огромен проблем ето може да хвърлите едно око
http://ww1.microchip.com/downloads/en/AppNotes/91081A.pdf
http://www.elecdesign.com/Articles/Index.cfm?AD=1&ArticleID=6284
http://sound.westhost.com/project39.htm
Да разясня по въпроса за защити на колони на усилвател. Целта е да се забави включването им след пускане на усилвателя. Общо взето схемите са с времезадаващи кондензатори и ако изобщо е възможно да се настроят за детектиране на кратки пикове в захранването то ако сменим товара параметрите ще се променят. Сигурно може да се направят една две бройки за точно определен суич ама човека пише че иска 300 бройки а и с тези времеопределящи кондензатори какво правим като поостареят/ намокрят/ прегреят (защото такива са условията в близост до суичове) |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 21:55 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | Общо взето схемите са с времезадаващи кондензатори и ако изобщо е възможно да се настроят за детектиране на кратки пикове в захранването то ако сменим товара параметрите ще се променят. Сигурно може да се направят една две бройки за точно определен суич ама човека пише че иска 300 бройки а и с тези времеопределящи кондензатори какво правим като поостареят/ намокрят/ прегреят (защото такива са условията в близост до суичове) |
Признавам си, че не разгледах линковете.
Но това
http://neomontana.dir.bg/kit75.htm
е точно за това
И цената е хубава... а ако поръчаш 300 бройки, най- вероятно ще се навият да ти направят отстъпка още, понеже на теб не ти трябват R1,R4,R5,C1,C2,D3,D4,T1
| Anonymous написа: | | Да разясня по въпроса за защити на колони на усилвател. Целта е да се забави включването им след пускане на усилвателя. |
Не само приятелю.... Познай за какво са елементите, които изброих  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Юни 09, 2006 5:26 Заглавие: |
|
|
dixonbg сега си мисля то при включване на захранването, например си включил адаптера в суича и после включваш адаптера в контакта то напрежението пак не става изведнъж 12 в а постепенно(макар и много бързо) се повишава а тогава няма забиване на суича ? Най добре е да тестваш със регулируем токоизправител как се държи суча. А при токов удар може да възникват смущения и пикове по захванването и не само това а ми и компютрите може да са причина за забиването. А тука във В.Търново маги така са направили - адаптерите са в някои от клиентите. Ако го няма клиента и суича е забил то може да се рестартира като се иде на покрива и от там се изключи и включи за малко кабела.
Интересно ако някой некадърник горе направи късо и адаптера долу се подпали от късото какво става оттам нататък кой е виновен че изгоря къщата... но засега такъв случай не знам да има. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|