| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Стенли Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 19, 2006 14:53 Заглавие: |
|
|
| По горе ти дадох акъл какво да направиш. Явно искаш да си правиш сам антенен усилвател, но имай предвид, че дори да имаш схема изработката следва да е прецизно изпълнена (има изисквания за монтажа на елементите, разположение на пътечките, екраниране и пр.) защото се касае за усилване на сигнали в UHF обхвата и е твърде възможно усилвателя ти да се самовъзбужда и да стане още по-лошо. Така, че ако не си правил такива неща по-добре си купи готов. Задължително е при това ниво на сигнала, усилвателя да е разположен непосредствено до антената и да се захрани по фидера (може и с отделен кабел - но не 220 V де ). Ако толкова много ти доставя удоволствие да го направиш, мога да ти пратя една схемичка която съм правил няколко пъти и я ползвам в къщи, лесна е за направа, евтини части, широколентова (усилва и UKW станции). |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 19, 2006 15:22 Заглавие: |
|
|
Стенли метни и насам ако може  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
Стенли Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 19, 2006 15:54 Заглавие: |
|
|
| Като се прибера в къщи |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 19, 2006 16:01 Заглавие: |
|
|
Има чинии от фибростъкло с алуминиево покритие няколко микрона. Поне в бившия СССР имаше. Там е очевидно, че не е метал и не я крадат. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 19, 2006 17:08 Заглавие: |
|
|
хм една идейка - пасивен ретланслатор ?
поне съм го пробвал и има резултат - трябват ти само 2 еднакви антени и 2 метра кабел е и някое голямо и високо дърво с видимост към предавателя и към вилата ти
значи преди години го направихме на местността Ковач за една нова година - на баира горе ковнахме антените и даже и се гледаше добре |
|
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Пон Юни 19, 2006 17:23 Заглавие: |
|
|
Това за пасивния ретланслатор звучи доста интересно обаче става въпрос за голямо разстояние,и просто си мисля че такова нещо изработено от човек завършил техникум,при това в домашни условия няма да даде ефект и май няма да е пасивен този ретланслатор,а ще бъде бая активен+разни други работи като фадинг ,интерференция,и тн.
Ако може Стенли да ми прати схемата ще съм му много благодарен,а и някои ако каже нещо повече за тези антени дето се продават в Илиянци...(Илиянци ми звучи като "Складова база магазин за левче") |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 19, 2006 19:35 Заглавие: |
|
|
| After_Dark написа: | хм една идейка - пасивен ретланслатор ?
поне съм го пробвал и има резултат - трябват ти само 2 еднакви антени и 2 метра кабел е и някое голямо и високо дърво с видимост към предавателя и към вилата ти
значи преди години го направихме на местността Ковач за една нова година - на баира горе ковнахме антените и даже и се гледаше добре |
Повечко ви е било пиенето и от там е дошло "доброто" гледане
Пасивният ретранслатор може да внесе само затихване. Човекът казва, че с много висока антена едвам се гледа. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 19, 2006 21:20 Заглавие: |
|
|
| Чинии от фибростъкло не съм виждал от 10 години ,пък и манго може да не разбере отдалече от какво е ,със сигурност няма откъде да се купи! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 19, 2006 22:46 Заглавие: |
|
|
Да си излее една офсетна по калъпа на две офсетни. Да напише като на кабелите на БТК:
Брато, лочника е от пласмаса. Бъдива ще ти е влаченето. За 3 бири ще му осигуря превод и на цигански. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|