| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kup4o Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 01, 2006 20:37 Заглавие: Проблем - Управление чрез LPT порта??? |
|
|
Правя си управление чрез LPT порта на компютара, за сега съм написал програмка на паскал, която да управлява дата изходите, скоро ще вмъкна и такава която чете от LPT-то.
Примерната схема взех от:
http://zps-electronics.com/index.php?id=19&sid=11&doc=50
тази със оптрон и симистор, като ще има вързана такава към всеки от дата изходите на порта. Проблема е че не намерих такъв симистор. Купих си от чешките на TESLA "KT2071400 W5", но незная разположението на изводите. А и се колебая също за връзването на оптрона - към LPT: 1 - към дата; 2 - към земята на порта.
4 към резистора на 390 Ома; 6 към управляващия електрод на симистора. Моля накой да ми покаже каде мога да видя разположението на изводите поне на симистора и дали той е подходящ след като на оригиналната схема е използван TLC226 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 01, 2006 20:59 Заглавие: Re: Проблем - Управление чрез LPT порта??? |
|
|
Схеми за управление през LPT-то колкото искаш и софтуер също ти си тръгнал даже да пишеш софтуер но няма лошо
Виж тук http://www.epanorama.net/circuits/parallel_output.html
Може да си харесаш нещо .. Има още едно по-добро решение с 1-WIRE елементи, но е малко по скъпо, но пък позволява да управляваш колкото си искаш и всичко върви по един кабел .. т.е активен и маса и разстоянието е доста зависи към 1-wire към rs-232 ползваш..
Ако има нещо питаи  |
|
|
 |
kup4o Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 01, 2006 21:21 Заглавие: |
|
|
Хубава информация, но моята програма е по-специфична, идеята ми е да контролирам една машина чрез някакво ПЦ от по 20 лв. хубавото на схемата с оптрона и симистора е че има бърза реакция, докато тази със релето докато прецъка.
Общо взето ми трябва кои извод какъв е на моя симистор TESLA KT2071400 W5 |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 01, 2006 23:39 Заглавие: |
|
|
Не съм на вътре в темата, но при цена $60-70 за най-евтините PLC-та - какви PC-та, какви LPT-та? _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 02, 2006 0:32 Заглавие: |
|
|
| kup4o написа: | Хубава информация, но моята програма е по-специфична, идеята ми е да контролирам една машина чрез някакво ПЦ от по 20 лв. хубавото на схемата с оптрона и симистора е че има бърза реакция, докато тази със релето докато прецъка.
Общо взето ми трябва кои извод какъв е на моя симистор TESLA KT2071400 W5 |
GOOGLE не можешли да ползваш ? |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 02, 2006 0:55 Заглавие: |
|
|
мисля че ако обясниш какво ще управляваш ще получиш по добри отговори , а иначе ето ти изводите на КТ207 _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 02, 2006 9:02 Заглавие: |
|
|
| sheki написа: | | мисля че ако обясниш какво ще управляваш ще получиш по добри отговори , а иначе ето ти изводите на КТ207 |
е защо му ги даде трябвяше да по-рови в гоогле да се помъчи иначе нема да се научи  |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 02, 2006 10:37 Заглавие: |
|
|
| cvetomirconev написа: | | Не съм на вътре в темата, но при цена $60-70 за най-евтините PLC-та - какви PC-та, какви LPT-та? |
Дай линкче за такъв контролер да видя какво му е по-доброто от пентиум на 200 за 20 лева. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 02, 2006 11:14 Заглавие: |
|
|
Като възможности не - но човека каза, че иска да управлява машина (без да уточни каква). Това предполага по-високи изисквания към надеждност и компактност. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 02, 2006 11:19 Заглавие: |
|
|
Ти пак си дай линкче де ... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
|