Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за "регулатор 11" на Неомонтана

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Пловдив/Царево

МнениеПуснато на: Сря Яну 18, 2006 13:33    Заглавие: Въпрос за "регулатор 11" на Неомонтана Отговорете с цитат

Преди време си поръчах този регулатор, но тези СМД елементи се оказаха доста упорити. След като се търсихме с тях цял следобед по килима, след това пък видях доста зор докато ги запоя на платката. Embarassed
Съответно доста ги понагрях и май повредих някой от транзисторите. Сега като го включа, на изхода има само около 190 волта независимо от положението на тримера. Въпросът ми е за това с какви мога да ги сменя (транзисторите), но с по-макроскопичен корпус, че тези са доста опърничеви Smile
Предварително благодаря!
charge_r
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юли 06, 2006 16:24    Заглавие: problema Отговорете с цитат

Ами мисля че става дума за един резистор , който е на платката в пареалал с потенциометъра. Просто го разпой и всичко ще е ОК Wink. Надявам, се да съм ти помогнал. Скоро правих такъв регулатор и ми "беля" главата. Мислех че не работи. Предполагам става дума за схемата със софт стартът - за по-дълъг живот на лампите. Успех !!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети