| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kip Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 06, 2004 7:43 Заглавие: Ел 380 |
|
|
Здравейте колеги !
Имам един доста старичък телевизор Е 380 , който бая време събираше прах но сега реших да се поровя в него. Постегнах го , но сега се получава един доста странен проблем : поработва си около час или два (няма някаква закономерност) и екрана леко посинява и след това веднага потъмнява . Блока за ЦИ е реализиран с TDA 3505 .Проверих SSC , захранващите напрежения електролитите наоколо , но проблема си остава и с чисто нова ТДА 3505. Някакви идеи.
Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 06, 2004 7:57 Заглавие: |
|
|
kip, я провери около TDA-то дали няма едни керамични червени кондензаторчета. Вземи ги смени или ако нямаш под ръка им размени местата и ако се смени цвета при ефекта бъди сигурен, че са те.
Нещо странен този Електрон с това 3505!Сигурен ли си, че е 380? |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 06, 2004 7:57 Заглавие: |
|
|
Има три малки транзисторчета КТ3157А/намират се в близост до КТ940/заменете ги с BF423 внимавайте за изводите. _________________ Димитър |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 06, 2004 13:28 Заглавие: |
|
|
след като е твой телевизора то го направи като за теб.Направо смени С43 и С44 с хубави.Смени и С45 С46 С47 всички са към изводите на 3505 .Щом си с тази схема то според както го сочи науката транзисторите трябва да са ти на платката на кинескопа и ако е така то ще береш ядове.Също повредата може да бъде и в платката за ПАЛ и там има такива кондензатори.За проба можеш да го пуснеш и без нея.Давай и ще помагаме....Коцев
Последната промяна е направена от коцев на Сря Окт 06, 2004 16:12; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 06, 2004 14:52 Заглавие: |
|
|
| Размени кабелите R`и B`, които отиват от блока цветност към платката на кинескопа,намали докрай цвета,изравни леко цветовете и наблюдавай появяването на дефекта. Ако пак е в синьо - виновна е платката на кинескопа, ако е червено - блок цветност или др. |
|
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 06, 2004 19:40 Заглавие: |
|
|
Където видиш кондензатори 22nF сменяй наред. 101% съм сигурен.
Успех. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2004 13:09 Заглавие: |
|
|
Подкрепям мнението че малките транзистори в АББ трябва да се заменят и 3 те защото макар и да се мерят като здрави съм имал подобен проблем Слагал съм KF 423 . Държа да подчертая че в случая с използване на системата АББ при тръгнал кинескоп е възможно да се получава този проблем и напрежението на G2 трябва да се подбере опитно за да не се получават такива ефекти. Варианта за замяна на модула за цветност със МЦ2 МЦ3 МЦ31 също не е лош но трябва да се смени и платката на кинескопа . Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Petrow Гост
|
Пуснато на: Чет Апр 27, 2006 11:53 Заглавие: |
|
|
| Имам един въпрос. Какво точно е АББ и от какво е съкращение? |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 27, 2006 11:58 Заглавие: |
|
|
| Petrow написа: | | Имам един въпрос. Какво точно е АББ и от какво е съкращение? | АББ-АВТОМАТИЧЕН БАЛАНС НА БЯЛОТОза останалото поопрочети някоя книжка |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 27, 2006 11:59 Заглавие: |
|
|
Автоматичен Баланс на Бялото _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|