| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2006 7:04 Заглавие: |
|
|
| Доколкото съм чувъл, обикновено дисплея не се оправя след намокряне. Възможно е телефона да работи но без дисплея. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2006 11:45 Заглавие: |
|
|
| NicKo написа: | | mishomvp написа: | | НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ НЕ ЧИСТИ ! Даже много добре си чисти !!! А ти Ivailosp с какво ги чистиш ? Сигурно и работиш в някой от големите сервизи .. | Може да ги чисти с бензин.... |
Браво, това с бензина ми хареса - после и клечка ако драснеш равен няма да имаш.
Модела не е никак прост но е улеснено че два чипа са заляти с черна смола и окис под тях трудно може д мине. Хубаво си направил че си го почистил сега остава и да мернеш напрежението на батерията и какво съпротивление има на захранващите контакти на платката на телефона. Ако предполагам повечето клиенти си сушат така телефоните и после задължително пробват за пуск даже и слагат зарядното на телефона - при това положение без да е изчистена платката е възможно доста да се повреди самия телефон най често прекъсват писти и ремонта без схема е меко казано невъзможен.
Относно ултразвука си има течност за него но който изка намира. |
|
|
 |
Ivailosp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2006 11:58 Заглавие: |
|
|
това, че има заляти чипове обикновенно услопжнява ремонта например к608 не може да пипнеш нищо
а иначе без схема нямаш никаквъ проблем стига да имаш друга платка да си измериш какво ти трябва
дисплея може да се оправи след намокряне, но зависи какво му има
най-често на намокрените телефони корозират елементи, който трябва да се сменят. нашата практика е да оценим до каква степен е корозирал телефона и ако е в голяма степен дирекно го затваряме и го връщаме.
а за разтворите да има - добро решение са, но при тях има проблем, че оставаха някакви следи по платката |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2006 12:08 Заглавие: |
|
|
А с какво ще почистите изгорелите писти по платката. Погледнете го с микроскоп около захранващия чип. Все пак телефонът не е бил просто намокрен, а изпран. _________________ home studio |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2006 12:38 Заглавие: |
|
|
Е разбирасе после се поизчиства малко. Важното е след процедурата да не се допринася за допълнително окисляване на платката. |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2006 12:40 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | | А с какво ще почистите изгорелите писти по платката. Погледнете го с микроскоп около захранващия чип. Все пак телефонът не е бил просто намокрен, а изпран. |
Ако може се възтановяват но ако са под чипа просто отива за части. Смолата пречи за безопасното махане на чипа а и с прекомерно греене нестава поради факта че е възмоно да се скъсат още много писти. |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2006 23:18 Заглавие: |
|
|
| cdi написа: | Е разбирасе после се поизчиства малко. Важното е след процедурата да не се допринася за допълнително окисляване на платката. |
Да но Ivailosp каза, че с спирт не се ставало нищо. Тогава с какво да чистим изопропилов спирт ? |
|
|
 |
Ivailosp Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 18, 2006 6:27 Заглавие: |
|
|
ми нищо не правиш - вземи някой изпран телефон или такъв който е бил мокрен много и вземи свали 1 чип след като си го чистил със спирт и виш какво е състоянието и ако ми кажеш, че със спирта правиш нещо...
хората ти казват, че се продават специални разтвори - не че ние ги ползваме, но е пак по-добре от спирта |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 18, 2006 9:07 Заглавие: |
|
|
| Ivailosp написа: | ми нищо не правиш - вземи някой изпран телефон или такъв който е бил мокрен много и вземи свали 1 чип след като си го чистил със спирт и виш какво е състоянието и ако ми кажеш, че със спирта правиш нещо...
хората ти казват, че се продават специални разтвори - не че ние ги ползваме, но е пак по-добре от спирта |
Добре повече няма да споря, но нищо не си казал за изопропиловия спирт ? Да не е строго секретно |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 22, 2006 15:14 Заглавие: |
|
|
Нямам кой знае колко опит с телефоните,но многото години в сходни занаяти ме карат да мисля,че остатъците от перилните препарати по изпрания телефон най-добре биха се отстранили с ВОДА Два телефона на сина ми бяха изпрани преди време-МОТОРОЛА С 300 и СИМЕНС С 35.Естествено,вина за това нямаше нито той,нито майка му Само че честта да ги оправям се падаше все на мен.Моторолата беше само накисната,но Сименса го усетихме когато се завъртя центрофугата и се разтропа.Та след разглобяване следваше миене на чешмата на воля,после сплакване с питейна вода ДЕВИН-нискоминерализирана и съответно сушене.На следващия ден подробен оглед под лупата и леко почистване на евентуалните окислявания.После следваше четката,потопена в коресилин.И двата телефона се оправиха,само на Моторолката дисплея и стана като кожа на далматинец.Петната бяха много секси.Сименса бледнееше няколко дни,но после си възвърна контраста.Той и до ден днешен служи вярно на мой познат като възлов елемент от алармената система на магазина му.Моторолката си смени собственика и нямам сведения за нея.Та мисълта ми беше-след пране-миене на чешмата с чиста вода.По възможност ВЕДНАГА!Защото тия новите прахове с активен кислород не зная дали перат добре,но наистина бързо водят корозията след себе си. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|