Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Велико Търново 85
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Съб Окт 02, 2004 22:46    Заглавие: Велико Търново 85 Отговорете с цитат

Имам проблем с телевизор Велико Търново 85 с кабелната телевизия няма само сшуми а картината е добра. Някакви мнения по въпроса.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Съб Окт 02, 2004 22:47    Заглавие: Re: Велико Търново 85 Отговорете с цитат

*** написа:
Имам проблем с телевизор Велико Търново 85 с кабелната телевизия няма звук само сшуми а картината е добра. Някакви мнения по въпроса.
Върнете се в началото
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Окт 03, 2004 7:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Смени си телевизора със някой друг, който има по- добра разделителна способност и проблема ще ти се реши трайно.
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Окт 03, 2004 7:50    Заглавие: смени си МЧУ-то Отговорете с цитат

велико търново работят със система за звук DK а повечето канали с изключение на канал1 и руската телевизия са на BG. в случая ти трябва приставка която да декодира системата BG
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Нед Окт 03, 2004 8:15    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип Велико Търново трябва да има BG/DK .Занеси го на ремонт.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 03, 2004 10:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Не само
Цитат:
По принцип Велико Търново трябва да има BG/DK
а имат! Ако госта наистина пита за В.Търново 85, защото има хора които необяснимо за мен бъркат българските телевизори В.Търново с едни партиди руски Електрони (минали от там, на които допълнително им бяха сложили и един надпис В.Търново). Но дори и да е така те минаваха през завода именно за да им сложат PAL и звук BG. Така, че решението е сервиз.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kaloyan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пон Окт 04, 2004 21:48    Заглавие: Отговорете с цитат

има един модел който има BG само на последните 3 канала(електрон в.търново)ако е само в. търново да си види платката звук.
Върнете се в началото
Ergon
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 0:15    Заглавие: Отговорете с цитат

ВТ имат калпави тунери с ниска селективност - за кабелна смяната е наложителна. МЧУ им е също толкова калпаво - някаде бях виждал модул МЧУ правен някъде си за ВТ(серийно) именно заради проблемите с кабелната - но акоо не си го прави6 сам стаава дебела работа!
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 5:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Айде един съвет и от мен.Опитвам се да чета по няколко пъти въпросите които се задават за да не се заблуждаваме.Госта е написъл имам В.Търново 85 така че варианта да е Електон отпада.Написъл е че картината е добра.Значи го задоволява.Проблема му е че няма звук а само шуми.Ако с копчето за звук намаляш и увеличаваш този шум то 90процента дефекта клони нъм платка звук.Ако е ходил някога на ремонт може да е сменена платката за звук и поставена друга само на единия стандарт ( и аз съм правил същото едно време )
Най лесно е госта да отиде до магазин да купи една платка за 7 лв. и да я постави.Платката трябва да има обезателно четири филтъра за настроки.Със старата би следвало да имаш говор на нашия стандарт предполагам че си гледал на него до сега.С пожелание за успех КОЦЕВ.
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Чет Окт 07, 2004 13:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Може да мине и без 7 лева. Ако са въртяни бобините за 5.5 mhz трябва да опиташ да ги настроиш. Извади платката и я забоди откъм страната на спойките . Ако не се настройват провери стирофлексните кондензатори до тях и виж да не са се разлепили феритчетата вътре. Успех Very Happy
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети