| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 22, 2006 19:11 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | Нямам кой знае колко опит с телефоните,но многото години в сходни занаяти ме карат да мисля,че остатъците от перилните препарати по изпрания телефон най-добре биха се отстранили с ВОДА Два телефона на сина ми бяха изпрани преди време-МОТОРОЛА С 300 и СИМЕНС С 35.Естествено,вина за това нямаше нито той,нито майка му Само че честта да ги оправям се падаше все на мен.Моторолата беше само накисната,но Сименса го усетихме когато се завъртя центрофугата и се разтропа.Та след разглобяване следваше миене на чешмата на воля,после сплакване с питейна вода ДЕВИН-нискоминерализирана и съответно сушене.На следващия ден подробен оглед под лупата и леко почистване на евентуалните окислявания.После следваше четката,потопена в коресилин.И двата телефона се оправиха,само на Моторолката дисплея и стана като кожа на далматинец.Петната бяха много секси.Сименса бледнееше няколко дни,но после си възвърна контраста.Той и до ден днешен служи вярно на мой познат като възлов елемент от алармената система на магазина му.Моторолката си смени собственика и нямам сведения за нея.Та мисълта ми беше-след пране-миене на чешмата с чиста вода.По възможност ВЕДНАГА!Защото тия новите прахове с активен кислород не зная дали перат добре,но наистина бързо водят корозията след себе си. |
Много си прав така си е .. Но това си го направил ти, защото знаеш какво да направиш .. а някои който си няма да идея какво да направи ... Просто ще вземе телефона ще види че горе долу е сух и като не иска да му включи той ще вземе зарядното и айдееееееееее и после иди го оправи ако можеш  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
forum Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 15:01 Заглавие: |
|
|
| не разбрах с какъв разтвор се чистят GSM- TE. |
|
|
 |
Ivailosp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 18:54 Заглавие: |
|
|
някой хора казаха, 4е са го правили | Цитат: | | четката,потопена в коресилин. |
|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 0:28 Заглавие: |
|
|
| Дам ! Върши работа ! |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 8:20 Заглавие: Re: Намокрен телефон - може ли да се оправи? |
|
|
Аз мисля че вече шансовете са много малки поради: | spokoen написа: | | Здравейте! Преди няколко дена жената ми изпра телефона |
В такива случаи най-важното е бързата намеса на специалист. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 12:45 Заглавие: |
|
|
| mishomvp верно ли... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 21:01 Заглавие: |
|
|
| Ivailosp написа: | | mishomvp верно ли... |
Дам защо  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 28, 2006 8:35 Заглавие: |
|
|
| не ги ли чистеше със спирт |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 28, 2006 13:52 Заглавие: |
|
|
| Ivailosp написа: | | не ги ли чистеше със спирт |
Ами да някои и със спирт ги чистя защо ? От телефон до телефон има разлика ! Нещо усещам заяждане или  |
|
|
 |
varna123 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 14, 2006 21:56 Заглавие: |
|
|
Аз имам нокиа 6230, която съм я изпускал в басейн. Тъй като не знаех какво да правя и не престоя телефона чак толкова дълго във водата, просто реших да го изсуша и наистина след около ден сушене на слънце телефона с всичките си функции трагна. Проблема беше, че след 3-4 дни спря да има обхват, а всичко друго продалжи да работи, не съм го мокрил пак и още не мога да си обясня защо стана така. Може би е изсахнала хлорта от басейна и е направила късо някъде из телефона. И отворих разни чуждестранни сайтове и се образовах и там пишеше да се измие по възможност с дестилирана вода, или по-скоро да се накисне хубаво в дестилирана вода(използвах на практика минерална вода) и след това да се изсуши много добре преди да се сложи батерията и да се пусне. И наистина телефона трагна. След като ме валя дъжд пак се изгуби обхвата, след което телефона пак влиза да се къпе:) и пак се оправиха нещата. Досега си работи без грешка, нокиа са си железни телефони. Виждал съм самсунг как умира от изпускане в басейн.
Доста се чудих преди да го "съблека" и пусна в чашата ама си казах че по-зле от това няма накъде и в крайна сметка ми излезе късметът. Така че това е изпитано и работи. Ако не ви се дават пари за сервиз можете да пробвате. |
|
|
 |
|