| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zacks Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 14, 2006 11:44 Заглавие: помощ за алармена система |
|
|
Здравейте на всички и поздравления за форума.Надявам се някой да ми помогне за инсталацията на алармена система dsc pc 510/560.Принципно мислех че съм технически грамотно лице но май съм се лъгал.Значи цялата аларма с всичките модули дойде при мене в насипно състояние и трябваше сам да се оправям.Всичко останало нагласих но ми остана връзването на детекторите.и тука дойде проблема.Схемата за начина на връзване която открих е следната
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1048163 a изходите на детектора са tamp-което предполагам че е тампер,n.c,+,-,rly,n.c,eolr i d.l .та въпроса ми е каде точно трябва да вържа резистора и от къде да изкарам изходите за зоната и com?очевидно на + и - си получава захранването от централата.имам и друг детектор който пък има съответно tamper-2 изхда,n.c,+,- i sig,kakav ще е варианта при него?
Другия ми въпрос е ако някой се е занимавал с алармени системи,защо при когато не са вързани датчици към централата,клавиатурата показва че зоните са отворени ,демек срещу всяка зона лампичката и свети и дали мога за зоните които не ползвам да ги затворя по някъкъв начин за да мога да активирам алармата(тя не може да се активира ако има отворени зони.и също така за какво служи тампера?
Благодаря на всички предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 14, 2006 12:19 Заглавие: |
|
|
| Здравей, <zacks> . DSC са добри системи . За да затвориш зоните които не използваш сложи по един резистор м/у зона и COM. Не се сещам точно каква стойност беше за DSC <отдавна не съм слагал такава> .По принцип резисторите идват с централата <когато е нова> . За ЕСПРИТА беше от порядъка на 1К . |
|
|
 |
zacks Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 14, 2006 12:31 Заглавие: |
|
|
| това вече го пробвах и интересното е че изгоря трансформатора а иначе резистора трябва да е 5.6 килоома |
|
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 14, 2006 15:37 Заглавие: |
|
|
Кое пробва и кой трансформатор изгоря че нещо не ми стана ясно  |
|
|
 |
zacks Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 14, 2006 15:55 Заглавие: |
|
|
вързах резистор на кома и зоната и захранващия трансформатор на централата сдаде багажа(16.5в)
а как точно да вържа детектрите по съответната схема?Благодаря |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 14, 2006 18:56 Заглавие: |
|
|
| zacks написа: | | вързах резистор на кома и зоната и захранващия трансформатор на централата сдаде багажа(16.5в) |
Нещо не е така
Няма как да изгори трафа от този резистор!
Дори цялото захранване да дойде на него ще са около 2мА.
Така, че си провери захранването най-напред.
Резистора ти шунтира NO (нормално отворения контакт на датчика) или последователно на NC (нормално затворения). |
|
|
 |
zacks Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 14, 2006 20:17 Заглавие: |
|
|
| не знам вече.утре ще пробвам пак и ще пиша какво е станало |
|
|
 |
climberdimo Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 22, 2006 20:48 Заглавие: |
|
|
Нов съм в занаята но знам, че някой алармени системи от серията PC XXX/XXXX сами натоварват захранването си за да го тестват. Ако няма или е прекалено слаба акумулаторната батерия а дори и с голям капацитет е вазможно трафа да не издържи. При тези аларми е задължително при наличие на алармен радио предавател той да е с отделен захранващ блок. Относно схемата на връзване имаш я ! просто я спази. nc извода се връзва последователно на крайния резистор NO паралелно на същия. А другия начин е а се вържат сички детектори последователно на резистора. УСПЕХ.  _________________ Wolves are born to live in freedom ! |
|
|
 |
zacks Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 22, 2006 21:57 Заглавие: |
|
|
| благодаря ти за отговора.Досега не можах да си обясня защо изгоря трансформатора, но може би заради това че батериите въобще не ги бях вързал а и бушончето за захранването поради липса на 1а какъвто трябва да е го бях сменил с 1.5.но както и да е.смених трафа и всичко е ок.имаше и нещо друго-при напълно изкл. захранване+батерии след подаване на захранването на системата и трябват ооколо мин. или 2 за да влезе в режим на готовнос и в този порядък всички зони са отворени(което май ми обърка сметките).Мерси отново.Успех на всички |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Авг 22, 2006 22:47 Заглавие: |
|
|
Off topic
TO climberdimo: Вълк се пише Wolf a не Wolv _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|