Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Samung chassis KS1A

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dobrev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Горна Оряховица

МнениеПуснато на: Вто Авг 29, 2006 8:20    Заглавие: Samung chassis KS1A Отговорете с цитат

Samung chassis KS1A попадна ми това, но със счупен кинескоп. Немога да преценя дали е бил с плосък кинескоп и мога ли да ползвам обикновен. С такова шаси са идвали при мен и с плосак, и с обикновен кинес.
Как се заменя примерно плосък с обикновен кинескоп.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
antonkolev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Вто Авг 29, 2006 11:27    Заглавие: Отговорете с цитат

няма разлика ако цокьла е един и сьщ
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Вто Авг 29, 2006 12:03    Заглавие: Отговорете с цитат

antonkolev написа:
няма разлика ако цокьла е един и сьщ
Цоклите са стандартни за това шаси единствено мжеш да разбереш дали е флат или лико заоблен като сложиш кинескопа в кутията ако се отворят фуги или не ляга добре значи е другия чешит Това шаси го има моно и стерео вариант но като борд става на всичко успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dobrev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 29, 2006 15:19    Заглавие: re Отговорете с цитат

Благодаря на всички! Сложих полу плусък.Стана, геометрията си я оправих от сервизното. Остана само един проблем :като изкл.от мрежата след вкл. ТВ тръгва малко по-късно и картината премигва.Изкл. от дистан. при вкл всичкое нормално. докато си стои SB всичко е наред. Не знам дали трябва някаде в серв. меню да се опомене кинескопа?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Вто Авг 29, 2006 15:55    Заглавие: Re: re Отговорете с цитат

dobrev написа:
Благодаря на всички! Сложих полу плусък.Стана, геометрията си я оправих от сервизното. Остана само един проблем :като изкл.от мрежата след вкл. ТВ тръгва малко по-късно и картината премигва.Изкл. от дистан. при вкл всичкое нормално. докато си стои SB всичко е наред. Не знам дали трябва някаде в серв. меню да се опомене кинескопа?
А регулира ли G2 сервиз
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dobrev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 29, 2006 16:47    Заглавие: re Отговорете с цитат

Не съм. Незмам каква стойност. Знам, че предишния кинескоп е бил също 21"
Върнете се в началото
dobrev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 11, 2006 9:05    Заглавие: Все още се боря Отговорете с цитат

Не можах да го накарам да работи нормално. При вкл. картината излиза с малко закъснение след това изчезва и пак се появява така няколко пъти през 10 секунди. Говора си е наред. Платката беше спукана на няколко места пистите съм ги снадил.
Върнете се в началото
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Пон Сеп 11, 2006 9:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако с втората решетка не се получава ефект значи и този кинескоп е тръгнал да отича, от там ти е и премигването. Може да провериш и захранването за пулсации на кондензаторите щом го прави при изключен мрежов ключ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети