Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Цена на магнетрон
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
stereofonix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Нова Загора

МнениеПуснато на: Съб Окт 21, 2006 12:14    Заглавие: Цена на магнетрон Отговорете с цитат

Маи магнетрона на микровълновата печка си е заминала .. в металният корпус от преде има пробив и това ме свежда на мисълта маи за нов но каква ли ще му е цената Crying or Very sad .Старият е LG модел 2М226/020GF
Dobri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Съб Окт 21, 2006 12:34    Заглавие: Re: Цена на магнетрон Отговорете с цитат

stereofonix написа:
Маи магнетрона на микровълновата печка си е заминала .. в металният корпус от преде има пробив и това ме свежда на мисълта маи за нов но каква ли ще му е цената Crying or Very sad .Старият е LG модел 2М226/020GF

Не е много сигурно че магнетрона е замминал. Това отпреде е накрайник с дупка по средата. По принцип аз не се занимавам с ремонт на микровълнови печки но по някога се налага ,когато се появи приятел на който не може да се откаже, и на два пъти ми се е случвало този накрайник да е прегорял. Изкарвам го , нося го на един стугар да ми направи същия и проблема се решава Very Happy . Е разбира се сменям и изолацията.

Последната промяна е направена от Dobri на Съб Окт 21, 2006 17:22; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Съб Окт 21, 2006 12:34    Заглавие: Re: Цена на магнетрон Отговорете с цитат

stereofonix написа:

Ако говориш за антенката,може да се смени само тя(от някой друг).Провери и изолацията вътре в камерата-да не е нагоряла(намира се между антенката на магнетрона и самата камера)
...Колегата ме е изпреварил.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
stereofonix
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 21, 2006 13:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи тази дупчица от преде я виждам (фарбичната )но до нея на ръба има още една която не е фабрична а е дефект споредм мен ...
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Окт 21, 2006 13:50    Заглавие: Отговорете с цитат

stereofonix написа:
Значи тази дупчица от преде я виждам (фарбичната )но до нея на ръба има още една която не е фабрична а е дефект споредм мен ...

Toчно-сменяш тази "шапка" и слюдата отпред и си готов
stereofonix
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 21, 2006 14:15    Заглавие: Отговорете с цитат

аха сега вече ми стана ясно но туко виж изникнаха един два въпроса .. за шапката ако няма готова и стругар някои ще мъча да ми направи някоя .. но за слюдата си нямам и на идея от каде мога да я намеря ? идеи

И моля преместете темата вече не е за тука според мен
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 21, 2006 15:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Слюдички всякакви размери за микровълнови продават примерно на втория етаж на Пиротска-магазин МП-електроникс-взимаш ква да е и си я изрязваш ако не пасва.
Антената-или от друг или стругар да ти направи със същите геометрични размери и си готов.Виж да няма някъде прегоряло и наискрило по ламарината пред антената-ако има трябва да го изчистиш хубаво и да го пръснеш със спрейче.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
stereofonix
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 21, 2006 15:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Всичко ми е ясно ама съм от Нова Загора Smile
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Съб Окт 21, 2006 16:36    Заглавие: Отговорете с цитат

stereofonix написа:
Всичко ми е ясно ама съм от Нова Загора Smile

На първо време може и без слюдичка,освен ако не я ползваш предимно за ГОТВЕНЕ,и тогава изпаренията са впечатляващи.Ако само подгряваш разни неща -без слюдичка,но антенката и това ,за което ти писа Божилов трябва да се направи.
Освен това,вероятно знаеш,че минималния товар(това,което си сложил в печката) е около 200 мл. вода.Т.е. разни там малки кафенца е други такива- скапват магнетрона.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
stereofonix
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 23, 2006 17:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето и дефектният елемент http://snimka.bg/album.php?album_id=27357
искам да попитам от какав материял да направи това стругаря и ще е проблем ли ако я направи малко по-дебелостенно тъй като мисля че няма да може да я докара до оригиналната и дебелина
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети