Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

лампово стъпало-как?да стане--
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 21, 2006 18:26    Заглавие: Re: лампово стъпало как..... Отговорете с цитат

wesko dilow написа:
Да не се забравя,че този стар тв. е галванично свързан с мрежата и при разделяне с траф ще се влоши качеството на възпроизвеждане,а брума и лошата филтрация,както и режима на крайната лампа за звук-някога не е мислено за Hi-Fi -изобщо като цяло идеята е грешна.
Е това е отговора защото тази тема се дискутира непрекъснато но има ли защо да се отговаря като може да се прочете във форума и ако има проблеми да се задават конкретни въпроси.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
интермаш
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Окт 21, 2006 21:57    Заглавие: Re: лампово стъпало-как?да стане-- Отговорете с цитат

cvv написа:
здравеите! имам лампов тв пирин-работещ и искам да си направя от него хаи фи стъпало -ще стане ли - даите идеи-линк с схеми за стерео такова -мерси на отзивчивите!! Idea Question Exclamation Arrow

Млади момко,
моя телефон е 822-14-96. Ако си от София, най-добре е да ми се обадиш да дойда да прибера телевизора, защото както разбирам, искаш да го съсипеш, а аз под дърво и камък го търся. В замяна ще ти дам:схема, лампата PCL-86 (с цокъла), изходящия траф, говорител, блок с потенциометри и части за захранващ блок, от които да си сглобиш "Хай-Фай" усилвател, по схемата на ТВ "Пирин". Така като искаш да го "пререботващ" има опасност не само нищо да не направиш, но и да стане някоя беля.
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Съб Окт 21, 2006 22:32    Заглавие: лампово стъпало как..... Отговорете с цитат

А някой да търси ТЕМП6М-работещ?-срещу бутилка бира за бензина до лозе.
Върнете се в началото
интермаш
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Окт 21, 2006 22:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Веско,
първия ТВ, който си купих 1963г. от магазина за преоценени "домани потреби" беше "Темп 6".
Това беше и първия ТВ, който поправях. С удоволствие давам не една, а две бири ("Старопрамен" - има ги в магазинчето до нас) за него, но си ми малко далече. Във всеки случай, запази ми го, заедно с "онова" шаси, пък може би...
Поздрави и наздраве на всички участници в тази тема.
И утре на изборите - умната.
Савов
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Пон Окт 23, 2006 0:11    Заглавие: лампово стъпало как..... Отговорете с цитат

Колега Савов,темпа не е мой,а любезно ми го предложиха,за да не бъде изхвърлен на боклука.По всяко време мога да го прибера,а "онова" шаси е при мен,само да го попрегледам,че нещо ме поизлъгаха с няколко други.А София никак не е далече,много колеги пътуват до мен и мога да ги пратя.

И малко по основната тема:Аз също почнах през 1974г. с лампови усилватели,като първия ми беше от един български радиоприемник Хармония 2 с 2бр.крайни лампи EL84,който захранваше 8+2+2Вт. говорители,като за предусилвател и дисторшън ефект преправих едно транзисторно радивце Ехо 2.На другата година вече имах легендарния Marshall собствено производство,дори алуминиевият надпис все още стои,като кумир пред очите ми.Тази тема е безкрайна,схемите-безброй,само е нужно време и ентусиасти.
С най-голямо желание ще съдействам със схеми,опит и препоръки.А схеми-дал Бог и неговия пророк-ИНТЕРНЕТ!
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пон Окт 23, 2006 16:55    Заглавие: Отговорете с цитат

за тоиа телевизор не си спомням каква беше изходната мощност ама маи беше по-малко от стандарта !!!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети