Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Telefunken захранване

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
hmh
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 10:14    Заглавие: Telefunken захранване Отговорете с цитат

Схемата от тук: http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/9577/Telefunken_615A-stereo.html
Това захранване ме тормози от няколко дни - моля Ви помагайте.
Всички транзистори са изправни. Т464 е подменен с не оригинален с пластмасов корпус, Т461 е заменен също с неоригинален, но ми казаха че така е работил преди да спре.
Смених електрололитните кондензатори, проверих с осцилоскоп запускащите импулси (от Д521-R265-C102) излизат си нормално. Затова сметнах че проверката на Т464 с омметър ме е излъгала че е изправен и го замених с BU508 - пак същото. Ценерите са изправни, на изхода диодите и ел. кондензаторите също (няма късо). Познанията ми свършиха до тук. HLP...!
milentv
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: slavianovo

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 10:45    Заглавие: для счастья не нужны слова Отговорете с цитат

Мортал комбат на Денди - тоже хорошая игра была! Парадоксально, но на NES НИОДНОГО мортала не выходило )))) Половину игр, котоыре вы знаете на Денди нет! Китайцы просто сильно зарулили рынок ПИРАТС
Нордег транслятор 2007 версия 0.1. Интервью с учатником Burden Of Grief. Коряво, но с пивом потянет. Wenn man in Deutschland guten Melodic Death Metal s

Последната промяна е направена от milentv на Пон Дек 21, 2009 21:18; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
hmh
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 10:55    Заглавие: Отговорете с цитат

milentv написа:
дава ми грешка при отваряне на схемата да не би да е с ТЕА2029/26 ако всичко ти редовно мери на 7кр.там е импулса за захранването много са кофти тези импулсни мисля че сам правил сам такова

Захранването е само на транзистори. Относно схемата - за втори път я тегля и се отваря нормално. Благодаря за отзивчивостта. Very Happy
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 13:32    Заглавие: Отговорете с цитат

погледни как са С102 и С128,по схемата на която си дал линк
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 13:39    Заглавие: Re: Telefunken захранване Отговорете с цитат

hmh написа:
Схемата от тук: http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/9577/Telefunken_615A-stereo.html
Всички транзистори са изправни. Т464 е подменен с не оригинален с пластмасов корпус, Т461 е заменен също с неоригинален, но ми казаха че така е работил преди да спре.
Смених електрололитните кондензатори, проверих с осцилоскоп запускащите импулси (от Д521-R265-C102) излизат си нормално. Затова сметнах че проверката на Т464 с омметър ме е излъгала че е изправен и го замених с BU508 - пак същото. Ценерите са изправни, на изхода диодите и ел. кондензаторите също (няма късо). Познанията ми свършиха до тук. HLP...!

Ако не се лъжа, този модел си иска неговите транзистори в захранването, специално комплиментарната двойка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hmh
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 13:44    Заглавие: Отговорете с цитат

zapad написа:
погледни как са С102 и С128,по схемата на която си дал линк

С128 го проверявах, ще проверя и С102
hmh
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 13:52    Заглавие: Re: Telefunken захранване Отговорете с цитат

Tokio написа:
hmh написа:

Ако не се лъжа, този модел си иска неговите транзистори в захранването, специално комплиментарната двойка.

Тези транзистори са свързани така че да имитират тиристор. Сега си спомних че и с друго подобно захранване имах същия проблем и тъй като не намерих оригинални заместители използвах тиристор от руски телевизор "Електрон 380" и захранването си тръгна безпроблемно. Най вероятно и тук да е това причината.
Благодаря за отзивчивостта Very Happy
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети