| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hmh Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 10:14 Заглавие: Telefunken захранване |
|
|
Схемата от тук: http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/9577/Telefunken_615A-stereo.html
Това захранване ме тормози от няколко дни - моля Ви помагайте.
Всички транзистори са изправни. Т464 е подменен с не оригинален с пластмасов корпус, Т461 е заменен също с неоригинален, но ми казаха че така е работил преди да спре.
Смених електрололитните кондензатори, проверих с осцилоскоп запускащите импулси (от Д521-R265-C102) излизат си нормално. Затова сметнах че проверката на Т464 с омметър ме е излъгала че е изправен и го замених с BU508 - пак същото. Ценерите са изправни, на изхода диодите и ел. кондензаторите също (няма късо). Познанията ми свършиха до тук. HLP...! _________________ hmh |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milentv Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 10:45 Заглавие: для счастья не нужны слова |
|
|
Мортал комбат на Денди - тоже хорошая игра была! Парадоксально, но на NES НИОДНОГО мортала не выходило )))) Половину игр, котоыре вы знаете на Денди нет! Китайцы просто сильно зарулили рынок ПИРАТС
Нордег транслятор 2007 версия 0.1. Интервью с учатником Burden Of Grief. Коряво, но с пивом потянет. Wenn man in Deutschland guten Melodic Death Metal s
Последната промяна е направена от milentv на Пон Дек 21, 2009 21:18; мнението е било променяно общо 3 пъти |
|
|
 |
hmh Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 10:55 Заглавие: |
|
|
| milentv написа: | | дава ми грешка при отваряне на схемата да не би да е с ТЕА2029/26 ако всичко ти редовно мери на 7кр.там е импулса за захранването много са кофти тези импулсни мисля че сам правил сам такова |
Захранването е само на транзистори. Относно схемата - за втори път я тегля и се отваря нормално. Благодаря за отзивчивостта.  _________________ hmh |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 13:32 Заглавие: |
|
|
| погледни как са С102 и С128,по схемата на която си дал линк |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 13:39 Заглавие: Re: Telefunken захранване |
|
|
| hmh написа: | Схемата от тук: http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/9577/Telefunken_615A-stereo.html
Всички транзистори са изправни. Т464 е подменен с не оригинален с пластмасов корпус, Т461 е заменен също с неоригинален, но ми казаха че така е работил преди да спре.
Смених електрололитните кондензатори, проверих с осцилоскоп запускащите импулси (от Д521-R265-C102) излизат си нормално. Затова сметнах че проверката на Т464 с омметър ме е излъгала че е изправен и го замених с BU508 - пак същото. Ценерите са изправни, на изхода диодите и ел. кондензаторите също (няма късо). Познанията ми свършиха до тук. HLP...! |
Ако не се лъжа, този модел си иска неговите транзистори в захранването, специално комплиментарната двойка. |
|
|
 |
hmh Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 13:44 Заглавие: |
|
|
| zapad написа: | | погледни как са С102 и С128,по схемата на която си дал линк |
С128 го проверявах, ще проверя и С102 _________________ hmh |
|
|
 |
hmh Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 13:52 Заглавие: Re: Telefunken захранване |
|
|
| Tokio написа: | | hmh написа: | Схемата от тук: http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/9577/Telefunken_615A-stereo.html
Смених електрололитните кондензатори, проверих с осцилоскоп запускащите импулси (от Д521-R265-C102) излизат си нормално. Затова сметнах че проверката на Т464 с омметър ме е излъгала че е изправен и го замених с BU508 - пак същото. Ценерите са изправни, на изхода диодите и ел. кондензаторите също (няма късо). Познанията ми свършиха до тук. HLP...! |
Ако не се лъжа, този модел си иска неговите транзистори в захранването, специално комплиментарната двойка. |
Тези транзистори са свързани така че да имитират тиристор. Сега си спомних че и с друго подобно захранване имах същия проблем и тъй като не намерих оригинални заместители използвах тиристор от руски телевизор "Електрон 380" и захранването си тръгна безпроблемно. Най вероятно и тук да е това причината.
Благодаря за отзивчивостта  _________________ hmh |
|
|
 |
|