Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TDA8174AW
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
hmh
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 13:58    Заглавие: Re: TDA8174AW Отговорете с цитат

ПЛАМЕН ЯНЧЕВ написа:
Всички електролити първо ги шунтитах и след това за по сигорно замених .Диодите захранващи интеграла са заменени .на D560 има 14волта а на D553 e 27волта.

Дали не става въпрос за междувитково окъсяване в отклонителните бубини Question за друга причина не се сещам Exclamation
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 22:46    Заглавие: Отговорете с цитат

50pin на процесора трябва да движи от 0 до 3,3V при регулиране на V LIN. Имаш шанс, че изхода е аналогов и може да го оправиш без да сменяш процесора. Освен това обърни внимание, че TDA8174 е със собствен задаващ генератор. Виж дали има подгъване или изкривяване на трионообразните импулси на 7кр. Обърни внимание на стойността на кондензатора в задаващия генератор - 48,47nF Exclamation Упсех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 23:54    Заглавие: TDA8174W Отговорете с цитат

Пламене,и мен ми мяза на отклонителна система.
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 07, 2006 7:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Обърни изводите на отклонителната система обратно и виж какъв ще е ефекта.....
ПЛАМЕН ЯНЧЕВ
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр БЯЛА СЛАТИНА

МнениеПуснато на: Вто Ное 07, 2006 10:40    Заглавие: TDA8174AW Отговорете с цитат

Колега проверил съм всички елементи след 50 пин дори съм сменил и транзистора Т501 които регулира линеиността.При сервизно регулиране на позиция позициониране не можеда се цевтрира образа,повдига картината до определено ниво но не е достатачно за да е в центара.Дали провлема не е в самия процесор ,напрежението на 50 пин не се променя при настроика.
При размяна на изводите на отклонителната ,образа се овръща заедно със свитата част ,тоест отива отдолу-мисля че притова положение отклонителната е здрава.
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Ное 07, 2006 12:59    Заглавие: Re: TDA8174AW Отговорете с цитат

ПЛАМЕН ЯНЧЕВ написа:
Колега проверил съм всички елементи след 50 пин дори съм сменил и транзистора Т501 които регулира линеиността.При сервизно регулиране на позиция позициониране не можеда се цевтрира образа,повдига картината до определено ниво но не е достатачно за да е в центара.Дали провлема не е в самия процесор ,напрежението на 50 пин не се променя при настроика...
Напрежението на 50pin трябва да е 0,86V и да се мести само при регулировка на V LIN. V POS и V SIZE са през STV-то. Aко 50pin не реагира - слагаш тример на 0 и 3,3V и със средния извод подаваш напрежението, което трябва да дойде от него към TDA-то.
P.S. Не забравяй да погледнеш с осцилоскопа дали подгъването го няма още в задаващия ген. на 7кр. Успех!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети