| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ARTU Активен потребител

Регистриран на: 10 Юни 2006 Мнения: 88 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Ное 20, 2006 11:04 Заглавие: Проблем с качеството |
|
|
Имам едно питане и не знам дали тук му е мястото. Та имам видео и телевизор. Видеото е с тунер. Исках евентуално да ползвам тунера на видеото в определени моменти (запис по програма и т.н.), но...
1. Когато включа входящия кабел от кабелната във ант. вход на видеото, изходящия ант.сигнал включвам в телевизора. Резултат - много лоша картина
2. Купих сплитер - в него влиза кабела от кабелната и се разклонява към телевизора и към видеото. Резултат - пак лоша картина.
Ако измъкна обаче единият от кабелите (към ТВ-то или към видеото), качеството на картината се оправя
Какъв е проблема според вас? Поотделно компонентите нямат проблеми, но заедно все се скапва картината. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 20, 2006 11:50 Заглавие: |
|
|
| Честотата на която видеото подава сигнал към ТВ съвпада с честотата на някоя програма от кабелната ТВ. Необходимо е да се настрои на друга честота изходната от видеото, това става с едно малко тримерче на задната стена на видеоапарата. А най-добре ползвайте изхода по ниска честота на видеото! |
|
|
 |
ARTU Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 20, 2006 11:57 Заглавие: |
|
|
Пробвах го това с тримера... Не става.
По нискочестотния - в какъв смисъл> кабелната във видеото, а оттам по чинчовете в ТВ-то? Проблемът в този случай е, че видеото ми не е стерео, няма телетекст и има само 50 канала, за разлика от тв-то, което е стерео, 100 канала и с телетекст, т.е. тези екстри се губят. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 20, 2006 15:02 Заглавие: |
|
|
| Подай антената чрез сплитера на видеото и на телевизора,включи и чинчовете,когато сложиш телевизора в режим AV можеш да настроиш видеото на нужните ти канали за запис в другото време си ползваш тунера на телевизора,при всяко подаване на сигнал от видеото,за преглед на записа ,телевизора би трябвало автоматично да минава в AV... |
|
|
 |
ARTU Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 20, 2006 21:17 Заглавие: |
|
|
Проблема е, че когато едновременно чрез сплитера са включени и видеото и телевизора качеството на картината се влошава.
Ако беше припокриване на канал от видеото, то тогава този проблем не би съществувал когато видеото е на stand-by, но той си е факт дори и при изключено положение. Пробвах при включени антенни кабели (от сплитера) да изключа захранването на видеото, но картината пак е лоша. И се оправя, когато изключа единият от кабелите - за видеото или за телевизора съответно. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 20, 2006 21:29 Заглавие: |
|
|
ARTU написа:
И се оправя, когато изключа единият от кабелите - за видеото или за телевизора съответно.
Как да го разбираме това ? Че си разклонил кабела от кабеларката и си подал единия край към телевизора а другия към видеото .Ако си го направил така то е грешно. Вкарваш кабела от кабелната във видеото а кабела който ти излиза от видеото го вкарваш в телевизора.Тогава вече няма да имаш проблем. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 20, 2006 21:32 Заглавие: |
|
|
коцев, пак четеш като дявола евангелието.  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 20, 2006 21:42 Заглавие: |
|
|
Абе аз че ми натежават годините е верно но се мъча да разсъждавам логически и се натъквам на неточности.Ето какво пише питащия в първия си пост:
Ако измъкна обаче единият от кабелите (към ТВ-то или към видеото), качеството на картината се оправя
А кажете ми как се оправя картината като измъкне кабела от телевизора ? Нали така е написано по горе.Като извади кабела от телевизара къде вижда че картината се оправя ? Е това искам да знам  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 20, 2006 21:57 Заглавие: |
|
|
Като искаш да правиш записи от ТВ включи си видеото на вход по ниска и тунера на ТВ ще ти пуска сигнала.Иначе кавото и да правиш няма да стане.Аз си мислех че вече никой не ползва видео  |
|
|
 |
ARTU Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 21, 2006 8:54 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | Абе аз че ми натежават годините е верно но се мъча да разсъждавам логически и се натъквам на неточности.Ето какво пише питащия в първия си пост:
А кажете ми как се оправя картината като измъкне кабела от телевизора ? Нали така е написано по горе.Като извади кабела от телевизара къде вижда че картината се оправя ? Е това искам да знам  |
Обяснявам: Чрез сплитер сигналът се разклонява и влиза и в ТВ и във видео. Двете машини са свързани и през нискочестотния. ка чеството е лошо и като ползвам тунера на ТВто и като превключа на видео (INPUT). Когато измъкна кабела който отива към телевизора (антенния) започвам да използвам тунера на видеото. Телевизира реално получава сигнал по нискочестотния. В този случай когато включвам и изклщчвам отиващия към тв-то антенен кабел картината се влошава или оправя.
Иначе е ясно че нй-добре е антената да влиза във видеото и оттам в телевизора (през предвидения за това антенен изход на видеото) НО когато и двете машини са включени в кабелната, НЕЗАВИСИМО дали сигналът е разделен от сплитера или влиза директно във видеото, картината се развала
Добра е когато е включено САМО едното или САМО другото.
| Цитат: | | Като искаш да правиш записи от ТВ включи си видеото на вход по ниска и тунера на ТВ ще ти пуска сигнала. |
Това е ясно, но идеята беше да се записва филма, когато няма никой у дома. Проблема е че жената иска да си гледа сапунките като се прибере. За целта правя няколко програми на видеото и то си ги записва ежедневно. Но ми омръзна всеки път когато го оставя и излезем, преди това да разкачвам антенния кабел от тв-то, а после да го включвам, пък да изключвам този от видеото. |
|
|
 |
|