| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 19:07 Заглавие: |
|
|
| При различните монитори е различно но примерно,120в на самите три крачета на кинескопа/трите цвята/.На зеления естествено ще е различно защото зеления катод е запушен.За да видиш дали работи въобще зеления катод - на него има едно съпротивление,откачаш гои не от страната на крачето на кинескопа а от другата и свободния край на това съпротивление го даваш към маса.С една дума през това съпротивление даваш зеления катод към маса,по този начин той ще се отпуши до край,екрана трябва да светне в ярко зелено с обратен ход,естествено ако кинескопа е в ред.Преди това премери съпротивлението да не би то да е дефектирало. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 19:09 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Ами аз ти написах да премериш напреженията на самите крачета на кинескопа.Или пък откачи съпротивлението което отива на крачето за зелен цвят на кинескопа и го дай към маса да видим дали този зелен цвят го има въобще. | Това направи най напред.Захранването е 75в |
|
|
 |
Draki Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 19:13 Заглавие: Благодаря |
|
|
Благодаря за информацията. Сега се налага да излизам, но утре на свежа глава ще ги направя тези неща и ще видим пиша какъв е резултата.
Благодаря и поздрави
Борис |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 19:14 Заглавие: |
|
|
Ами зависи от напрежението на отсечка на кинескопа и въобще характеристиките му.Говорим за катодите.Поначало им мериш постояннотоковия режим,въпреки че на катодите освен постояннотокова съставяща има и друга де.Поначало ако на даден катод имаш напрежение по-високо от 140-150-160В не очаквай да светне.Нормално е за да свети дадения катод да са от 80-120В.
Напреженията пак казвам са приблизителни и ориентировъчни. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 19:17 Заглавие: |
|
|
| old4 написа: | | Захранването е 75в |
Ей много бързо пишете бре не мога да ви насмогна.В този случай значи стойностите са определено по-малки от тия дето посочих в горния пост,в тои случай явно щом захранването на видеоусилвателите е 75В ,то тръбата е явно по-особена и при 70-75В катодите ще да бъдат запушени.
направи пробата която ти се каза и после кажи какви са постояннотоковите режими на 3те катода и какво е станало при пробата. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Emil Evtimov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 22:36 Заглавие: |
|
|
Трябва да очакваш почти еднакви напрежения !
Е , колко имаш на R , G , B ??? _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
Draki Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 13, 2006 15:31 Заглавие: Измерени стойности и появил се зелен цвят |
|
|
Здравейте,
Значи замери стойностите на RGB към трите катода и са следните
R-57 V
G-55 V
B- 76 v
Не знам точно защо ме посъветвахте да откача крайния резистор на зеления цвят(от към страната на транзистора) и да го свържа към маса. Мой приятел ми каза, че така катода въобще няма да светне и трябва да откача крайния резистор(oт към страната на транзистора) на синия цвят и да го свържа към веригата на зеления преди крайния резистор...(син катод-резистор-зелена верига преди резистор). Така и направих. С Нокия монитор теста имам червен, зелен, но не и син цвят. Тоест зеления катод е наред. Поне се успокоих, че кинескопа е в час и има по-голям шанс за ремонт. Сега се чудя при положение, че катода е в час и идва напрежение към него дали не прави някакви проблеми самата RGB интегрална схема. Тук обаче знанията ми за типа напрежения и какво минава и се усилва след нея се изчерпват и бих бил благодарен на малко помощ.
Поздрави
Борис
Последната промяна е направена от Draki на Сря Дек 13, 2006 17:29; мнението е било променяно общо 4 пъти |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 13, 2006 15:52 Заглавие: Re: Измерени стойности и появил се зелен цвят |
|
|
| Draki написа: | | ...Не знам точно защо ме посъветвахте да вържа транзистора преди катодната пушка към маса. |
Не това беше съвета!
Съветваха те да откачиш резистора към катода от към страната на транзистора и този крак да го дадеш на маса.
Т.е. катод-резистор-маса. |
|
|
 |
Draki Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 13, 2006 16:57 Заглавие: Корекция |
|
|
Здравейте,
Съжалявам...написал съм транзистор, вместо резистор. Коригирал съм предния си пост.
Поздрави
Борис |
|
|
 |
Draki Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 15, 2006 9:33 Заглавие: Нови данни |
|
|
Хелоу,
Правих разни замервания и проби, но без успех. Монитора все още не е в час. Ето какво съм направил и данните от имерванията:
1.Зачистих и крачетата на тръбата и самия цокъл(с кламер).
2.Замерих елементите непосредствено преди крайния резистор на зелената пушка. Всичко е наред.
3. Замерих напреженията на трите видео изхода на интегралния видеоусилвател и те са както следва:
R-2,32 V
G-1,7 V
B-2,22 V
4.Замерих всичките тримери, които контролират усилването на отделните цветове(крачета 18,22,27 на интегралата). Всичко е наред.
5.Замерих елементите от Clamp + веригата. Изглеждат наред. Не съм мерил само транзистора.
Еми това е. Аз общо взето вече съм почти "out of options". Единственото, за което се сещам е да е нещо дефектна интегралната схема. Но и в това не съм сигурен, защото нямам точна база за сравнение и гадая. Ако някой има идеи или съвети ще му бъда благодарен.
Поздрави
Борис |
|
|
 |
|