| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Dark Angel Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 19:53 Заглавие: Проблем с монитор CTX |
|
|
Здравейте, надявам се да успеете да ми помогнете малко.
Имам един монитор CTX 1765D който при включване размагнетизирва и спира дотам. Напълно черен екран, без никаква друга индикация освен диода за напрежение. Сигнал към монитора има и по всичко си личи, че най-вероятно е заминал единият от мошните транзистори при ТХО. Въпросът ми е може ли транзистор C4769 да бъде заменен с транзистор BU2532AL? В момента разполагам само с такъв транзистор като резерва и наличност. Другото което ми се намира е един К2485, които по параметри ми се струва доста слаб.
Предварително много благодаря за помоща. _________________ And Nothind Else Matters! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 19:56 Заглавие: |
|
|
Сравнявай, но ако си е заминал, то едва ли е без основателна причина.
Така, че .... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 20:13 Заглавие: |
|
|
Благодаря.
По всичко изглежда, че трябва да сработи.
BU даже е малко по-мощен и не би трябвало да даде проблем ... е най-много да гръмне.  _________________ And Nothind Else Matters! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 20:32 Заглавие: Re: Проблем с монитор CTX |
|
|
| Dark Angel написа: | | . Напълно черен екран, без никаква друга индикация освен диода за напрежение. Сигнал към монитора има и по всичко си личи, че най-вероятно е заминал единият от мошните транзистори при ТХО |
Ти без мултицет ли работиш та казваш "най-вероятно е заминал"-сваляш мериш и ще разбереш дали е жив или е "заминал"  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 20:42 Заглавие: |
|
|
| Според мен имаш изгорял R-fus защото ако имаш повреден транзистор ще сработи защитата на захранването.Имаш ли 160в на L401 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 21:12 Заглавие: |
|
|
| old4 написа: | | Според мен имаш изгорял R-fus защото ако имаш повреден транзистор ще сработи защитата на захранването.Имаш ли 160в на L401 |
Не разбира се.
Самия монитор не струва толкова. В разботата имам десетина монитора, които са кой със заминаваш кинескоп, кой цветовете са му умрели. Надявам се все от някой от тях да изкарам някой чарколяк да си оправя моя. Е накрая може и с надеждата само да си остана ... 150 лв и нов монитор.  _________________ And Nothind Else Matters! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 21:15 Заглавие: |
|
|
Не ти пиша за пари а за напрежение което захранва ТХОто  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 13, 2006 10:37 Заглавие: |
|
|
| Нерде компоти ,нерде компютри.Тук си мисля че мисията е невъзможна. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 15, 2006 21:18 Заглавие: |
|
|
| old4 написа: | Не ти пиша за пари а за напрежение което захранва ТХОто  |
Разбрах, благодаря ти.
Всъщност беше абсолютно прав, свалих транзистора замерих го и беше здрав. Качих го обратно и наистина на L401 напрежение няма. Сега ако ме и ориентираш кой елемент да сменя ще бъда супер благодарен.
Предварително благодаря много и съжалявам за грешката от онзи ден ... по принцип бързо схващам но ...  _________________ And Nothind Else Matters! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 15, 2006 21:40 Заглавие: |
|
|
| На захранването има два диода D808-D814 мериш на дросел L804 преди и след него. |
|
|
 |
|