Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Алуминиев vs. Меден проводник отделена
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
alexandro28
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 19:57    Заглавие: Отговорете с цитат

old4 написа:
Г-н alexandro28 щом работите в този ресор трябва да знаете че алуминиевите проводници за въздушно полагане не се слагат само заради по евтиния материал а и заради това че са по леки.

Ето една мъдра приказка,така е самата истина ,идеята ми беше.че след като си го правиш за себе си ,купуваш си сам кабела ,е направи го като хората .
енергото няма какво да го мислим ,там работата си е измислена Very Happy Very Happy
Вижте не казвам ,че това което казвате не е така ,да така е,а и много глупости се изприказваха ,комисионни в предприятия ,глупости и темподобни ,в началото попитах ,виждали ли сте как гори алуминиев проводник ? за ГРТ 1600 ампера ,какво сечение алуминиев кабел трябва и колко в паралел еи за тия неща става дума и затова хората ползват мед ,била скъпа да така е ,но като ти спре производството за 2-3 дни поради запален кабел ,какво тогава евтино ли е ,интересно ми е защо реномираните производители на шинни системи тип Призма например не правят шините си от алуминни ,ама за това никой се не замисля ,имаче от Козлодуй до София ,мед няма да изтеглим ,но здрве да е ,не искам да обидя никого ,но има нещо друго тука ,юпиата сме били ,незнам какво си ...
Ами това е положението моя пост беше свободен ,това е положението след 20-30 години и аз ще съм бокса.
Пък и нещата се променям ,старите учебници вече са отдавна в мазето ,ама нейсе да става приказка .Алумин ,та алумин ,ами работете с него господа ,а пък ние юпитата ще следваме западният пример ,ще седим на бюра Very Happy
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 20:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Laughing Laughing Laughing
Аман от смешници ,хайде темата в говорилнята ,а чичко Ваклин ,може да ме погониш малко и вярвай ми 2 живота няма да ме стигнеш ,вече не съжалявам ,че разписах вчера отпусните на двама "професори" като теб:)SmileSmile Laughing Laughing Laughing

Модераторите биха могли да заключат темата ,човекът си разреши проблема с любезното съдействие на ваклинчо Laughing Laughing

Те гладни няма да останат. Съдът ще ги възстанови, теб ще ти е гадно и ще се поболееш от нерви. Нали за юпитата трябва да има модерни лекарства за кръвно, мигрена и други болести за високопоставени. Радвай се докато ръководството не реши да отстреля теб. Лошото е, че отстрелват за "нема нищо".

Между другото, защо реши, че аз не съм на ръководна позиция? Razz
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
alexandro28
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 20:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy Laughing Laughing Laughing Всичко е точно ,хайде сега да пийнем по едно за алумина ,да му се слави името ,пък и знае ли човек и болести ми пожелаха Very Happy ,и на съд ме пратиха Very Happy ,абе остави се май ще пийна 3-4 че токувиж от понеделник гладен ще ходя Very Happy Very Happy Very Happy .
Пак се извинявам ,ако някой съм засегнал на поялник,алумин и чест Very Happy
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 21:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Изчетох и трите страници и мога да ви попитам следното което е малко в страни от спора.ДОКОГА СПОРЕД ВАС ЩЕ СЕ ИЗКУПУВА МЕД за вторични суровини и ще продължават кражбите на далекопроводи и съобщителни кабели??? Каква държава сме Twisted Evil Какво е това чудо да изкупуват по близо 8 лева за килограм Question И се въртим в омагьосан кръг Question Twisted Evil Evil or Very Mad
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 21:29    Заглавие: Отговорете с цитат

alexandro28 написа:
Very Happy Laughing Laughing Laughing Всичко е точно ,хайде сега да пийнем по едно за алумина ,да му се слави името ,пък и знае ли човек и болести ми пожелаха Very Happy ,и на съд ме пратиха Very Happy ,абе остави се май ще пийна 3-4 че токувиж от понеделник гладен ще ходя Very Happy Very Happy Very Happy .
Пак се извинявам ,ако някой съм засегнал на поялник,алумин и чест Very Happy

Пак не си разбрал. Болестите не ти ги желая, а те предупреждавам. Не питай старило, а питай патило. Тези уволнените няма да съдят теб лично, а предприятието. Браншовите юристи които се опитват да адвокатстват в полза на предприятията си, са характерно надъхани с термини за доброто и лошото и нямат навика да четат закони, правилници и наредби. Естествено е повечето дела да са спечелени в полза на работниците. И при теб правдата е в правилността и успеха на фирмата, а не в логиката, опита, познаването на нормативните актове и правилната им употреба. Подчертавам думите ПРАВИЛНАТА УПОТРЕБА. Управлението винаги е по целесъобразност и с употреба на наличните възможности. Като си тръгнал да ставаш ръководител понамали от нервите и включи от целесъобразността. Пък и съдът го боли за фирмата най-по-много и нещата отиват на зле. Там се гледат формално ПИСАНИТЕ документи и чувствата на работодателя и наместниците му са им през петолъчката. След това ви е скапана държавата и законите са ви калпави.
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 02, 2007 21:33    Заглавие: Отговорете с цитат

sacho написа:
Изчетох и трите страници и мога да ви попитам следното което е малко в страни от спора.ДОКОГА СПОРЕД ВАС ЩЕ СЕ ИЗКУПУВА МЕД за вторични суровини и ще продължават кражбите на далекопроводи и съобщителни кабели??? Каква държава сме Twisted Evil Какво е това чудо да изкупуват по близо 8 лева за килограм Question И се въртим в омагьосан кръг Question Twisted Evil Evil or Very Mad

Ми аз примерно ще се кандидатирам за кмет на селото на тези избори. Не за да спечеля. Имам други причини. Но в платформата ми ще има точка която ще казва, че във връзка със струпването на рисков контингент около пунктовете за изкупуване на желязо ще бъде осигурено 24 часово видеонаблюдение на подходите към съответните пунктове.

Всичко се свежда до прекъсване на хранителната верига. Като умрат от глад тези които крадат няма да се краде. Ще умрат когато няма къде да продадат краденото. Краденото няма да може да се продава чрез груби рестриктивни мерки и непрекъснат контрол ...

... и ще умрат!
apxu
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Фев 03, 2007 10:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре, още малко може да си оредите среща и да се биете с дипломите си ....
Винаги ще има и двата вида кабели, те просто си имат и предимства и недостатъци, нека не забравяме че и цената може да бъде предимство и недостатък.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети