| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Iv4o_M Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 10, 2007 23:58 Заглавие: проблемче с токовете |
|
|
значи имам проблем малко с токовете в колата нещо не достигат от стапалото и цд-то искам да питам мога ли да слова 2 кондензатора паралелно на захранващия кабел и после от 2-та кондензатора на стапалото като кондензаторите са 60 000мф и 48 000мф да не качи напрежението ми е вапроса ? _________________ Iv4o_M |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 0:10 Заглавие: |
|
|
Не е много ясно какво не ти достига но на първо време си изтегли 12 волта от друго място и с по-дебел проводник за да нямаш падове като надъниш докрай стъпалото  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 0:20 Заглавие: |
|
|
добрем да го кажем така 6 квадрата кабел директно от акумулатора стапалото е 4 по 450В като удари басс-а направо фаровете мигат и исках да питам ако сложа кондензаторите дали ще стане сащия ефект като ефекта сас кондензаторите от 1 фарад дето ги дават по магазините .... _________________ Iv4o_M |
|
|
 |
nikolovs Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 1:21 Заглавие: |
|
|
| Iv4o_M написа: | | стапалото е 4 по 450В като удари басс-а направо фаровете мигат .... |
еми щтом усилвателя ти е 4x450w това прави около 1800w общта мощтност ,а един акумулатор 62Ax 12v=744w мощност .Ето защто фаровете ти щте мигат ,я кажи колко ампер часа ти е акумулатора  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 1:26 Заглавие: |
|
|
75 ампера е знам че е така затов питах за двата кондензатора иначе стапалото е мах мощност това дето казах... кажете да слагам ли кондензаторите и дали е сащия ефект като този на тези от 1фарад _________________ Iv4o_M |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 2:12 Заглавие: |
|
|
| Ако стъпалото е проектирано добре , ефекта според мен ще е незначителен .Друг е въпросът , че се съмнявам това " стъпало " наистина да е 4 x 450 W . Ако не е клас D , при КПД около 50 % , при пълна мощност ( което е безумие ) ще имаш консумирана мощност над 3 кW .Ще ти трябват поне 3 алтернатора . Изказвам лично мнение . Озвучавам кина и дискотеки , с автомобили нямам опит . А и незнам кое и е важното на темата - освен за теб де . |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 9:51 Заглавие: |
|
|
| Слагай кондензаторите до усилвателя, точно това им е предназначението. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 10:17 Заглавие: |
|
|
| toltec написа: | | Ако стъпалото е проектирано добре , ефекта според мен ще е незначителен .Друг е въпросът , че се съмнявам това " стъпало " наистина да е 4 x 450 W . Ако не е клас D , при КПД около 50 % , при пълна мощност ( което е безумие ) ще имаш консумирана мощност над 3 кW .Ще ти трябват поне 3 алтернатора . Изказвам лично мнение . Озвучавам кина и дискотеки , с автомобили нямам опит . А и незнам кое и е важното на темата - освен за теб де . |
аз казах максималната мощност рмс-а е по малак естествено. ..
зна4и с кондензаторите няма да има проблем днес ще ги монтирам .. мерси _________________ Iv4o_M |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 10:54 Заглавие: |
|
|
| Iv4o_M написа: | | добрем да го кажем така 6 квадрата кабел директно от акумулатора стапалото е 4 по 450В като удари басс-а направо фаровете мигат и исках да питам ако сложа кондензаторите дали ще стане сащия ефект като ефекта сас кондензаторите от 1 фарад дето ги дават по магазините .... |
Абе за какви 6 квадрата говориш? Ти смятал ли си при максималната мощност какъв е тока? Трябват ти проводници с най-малко 50 квадрата! И разумно проектирано устройство с такава мощност не се захранва с 12 V. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 15:21 Заглавие: |
|
|
проблема е решен мерси за хелп-а сас здраве момчета... _________________ Iv4o_M |
|
|
 |
|