|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 19:32 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | 15 квадрата му трябват
да сложи на акумулиращата печка си спомням че бяха 8 квадрата демек за 3600 вата т.е. 360 /220 16.36 А т.е. около 2А на квадрат |
Няма такова нещо-у дома 40А за проточен бойлер ги прекарвам през 6кв. кабел без всякакви проблеми. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 22:08 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | slav4o.com написа: | 15 квадрата му трябват
да сложи на акумулиращата печка си спомням че бяха 8 квадрата демек за 3600 вата т.е. 360 /220 16.36 А т.е. около 2А на квадрат |
Няма такова нещо-у дома 40А за проточен бойлер ги прекарвам през 6кв. кабел без всякакви проблеми. |
брех може би и аз се бъркам със 6кв. ама все пак ест. колкото по-добел толкова по-добре. Иначе според книгата "ЗНАЕТЕ ЛИ КАК?" ТЕХНИКА 1986г. 6кв. са за 7500 W т.е. за 34 А което мисля че ще му свърши работа. Съгласен съм за 6 квадрата, че му стигат. Грешката беше моя.  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 22:29 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | 15 квадрата му трябват
да сложи на акумулиращата печка си спомням че бяха 8 квадрата демек за 3600 вата т.е. 360 /220 16.36 А т.е. около 2А на квадрат | Квадратите са 0,5/0,75/1/1,5/2,5/4/6/10/16/25.............а за грубо с мятане квадрат 5А. |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 22:51 Заглавие: Ето и моето мнение |
|
|
Нека не се забравя, че освен "квадратите", в такива "силови" вериги изключително важно е как са съединени "квадратите" (жиците)с "консуматора", с "източника" (бушоните дали са изчислени добре), а и самите проводници, помежду си, там където има прекъсвания в инсталацията.
Аз лично, само в моя територия не използувам класическите електротехнически "винтови" съединения. Те рано или късно водят до аварии. За съединяването на два силови проводника използувам радиотелевизионния метод на спойката - тинолена, след като двата четири сантиметрови забелени краища (на двата проводника, които трябва да се съединят) са навити в т.н. електротехническа "спайка" и после това е залято с тинол и изолирано с най-модерни изолационни ленти. Спойка използувам и в щепселите и щекерите - така те никога не нагарят. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|