Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема за nokia-1100b

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Мар 23, 2007 23:29    Заглавие: Търся схема за nokia-1100b Отговорете с цитат

Имам такава nokia 1110b(RH-36), от тези дето са със софтуер на 1100(RH-18). Никъде не можах да намеря сервизната и документация. Навсякъде намирам само за другата версия на платката - онази дето до контактите на FBUS&MBUS има термистор (R100) за зареждането на батерията. nokia-та има проблем точно със зареждането - дава "not-charging" - и по този повод тръгнах да се чудя за едни неща. Ще съм много благодарен, ако се намери схема за моята, или поне някой да ме светне каква е разликата между двете ревизии на платката и какво са набили в ADC-то на процесора вместо въпросния термистор.
Също така ако може да ми препоръчате къде в София продават PA RF3132,RF3162 (PF08130/PF08133) за същата 1100 на най-добра цена.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Pepi Petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Vidin

МнениеПуснато на: Съб Мар 24, 2007 8:33    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.rogepost.com/n/8783136592
Това трябва да ти помогне.
Върнете се в началото
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 25, 2007 17:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси много, а някой има ли PCB layout-a на онази ревизия на платката, дето е с 6 контактни площадки на конектора за FBUS/MBUS..?
Върнете се в началото
Tigar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Selo SF

МнениеПуснато на: Пон Мар 26, 2007 8:09    Заглавие: Отговорете с цитат

не си губи времето UEM-а ти е заминал +това е с безоловен тенол и доста зор ще видиш докато го свалиш, и вероятността да скъсаш някоя писта е доста голям, но ако ти се занимава ............... и успех
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 27, 2007 19:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм си и помислял, че е изгодно да се сменя UEM-а при толкова евтин тел. Интересно ми беше как да разбера дали проблема не е софтуерен. Опитах да пусна и net-monitor да видя какво дава при заряд.. май този тел. не поддържа network-monitor?
Mерих входа за заряд - дава ми всичко като на здравия ми тел, на BSI и BTEMP нивата изглеждат ок, когато включа зарядно консумацията е 2.6mA, и ми дава - NOT CHARGING. Както и да е, натъпках вътре алтернативна схема за заряд със специализиран чип - BQ2057C, надявам се да си работи ок.

Кажете сега откъде да си купя най-евтино PA за тел-а, RF3132,RF3162 (PF08130/PF08133) че въобще не съм запознат с магазините за GSM части. Единственото което намерих е в admiralGSM - 10 лв.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети