Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Телевизор "SABA"Т6360 проблем

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Вто Апр 10, 2007 13:32    Заглавие: Телевизор "SABA"Т6360 проблем Отговорете с цитат

Здравейте!Шасито е ICC5 памет MDA2062.Не могат да се запомнят аналоговите настройки-яркост,контраст,наситеност и звук.Пулта не е оригинален,но доколкото си спомням мисля,че автоматично се запомняха.Не намерих интерф.за да препрограмирам паметта за проба.Някой имал ли е такъв проблем и до памет ли е или се запомнят по някакъв начин,който аз не зная.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 10, 2007 13:39    Заглавие: Re: Телевизор "SABA"Т6360 проблем Отговорете с цитат

tvpetrov написа:
доколкото си спомням мисля,че автоматично се запомняха.
А пък аз мисля че не се запомняха автоматично а да се натисне STORE след като се направят настройките.За "интерфейс" ползвам една платка за управление от Велико търново като съм му направил захранване.
Върнете се в началото
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 10, 2007 13:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма такъв бутон на тоя пулт.И не зная дали по начина на програмиране на 2062 като за процесор SAA1293 ще стане нещо.Ти пробвал ли си да я програмираш за това шаси и процесор CCU THOM 10?
Върнете се в началото
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 10, 2007 13:50    Заглавие: Отговорете с цитат

На съм пробвал.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 10, 2007 13:54    Заглавие: Re: Телевизор "SABA"Т6360 проблем Отговорете с цитат

tvpetrov написа:
Пулта не е оригинален,но доколкото си спомням мисля,че автоматично се запомняха..

Със 100% сигурност ти гарантирам че не се запомнят автоматично.
Вариантите при тия процесори бяха няколко различни.
Настройваш квото настройваш и после натискаш бутона за запаметяване.
Или настройваш квото настройваш-сетне натискаш бутона за запаметяване и почваше да мига-докато мига-трябва да натиснеш бутона "Нормализация".
Вероятно пулта ти може би не е същия.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 10, 2007 13:57    Заглавие: Отговорете с цитат

tvpetrov написа:
И не зная дали по начина на програмиране на 2062 като за процесор SAA1293 ще стане нещо.Ти пробвал ли си да я програмираш за това шаси и процесор CCU THOM 10?

Не,нищо няма да стане-няма и смисъл,тя паметта си е ОК,съдържанието също.Като искаш и празна може са сложиш-пак ша работи.Просто си намери пулт или уцели начина по който се запомнят аналоговите настройки-проблема не е до писане на памет.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 10, 2007 14:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ще си поиграя ,та дано го улуча,но с друга памет не се държи адекватно.Променят се и символите на дисплея,така че съм сигурен че не може да тръгне нормално с непрограмирана такава.Друг е въпроса,че сега най вероятно проблема е в пулта.
Върнете се в началото
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 10, 2007 14:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Стана с бутон"?",като се задържи за 5-6сек. Благодаря ви.Закривам темата Very Happy
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 10, 2007 14:47    Заглавие: Отговорете с цитат

tvpetrov написа:
Стана с бутон"?",като се задържи за 5-6сек. Благодаря ви.Закривам темата Very Happy

Явно самия пулт не е същия и са разменени бутоните-доколкото си спомням този бутон беше едно триъгълниче със върхът надолу и под него една хоризонтална чертичка.
Квото е-важното е че е станало.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети