Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем със TDA1562Q
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
valentin subashov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Сря Апр 18, 2007 9:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Че не вади такава мощност като заявената то е ясно.Несъм го мерил
но ми треперят външните огледала на колата.Аз ползвам повече от 6 години в колата си два такива чипа работещи на един двунамотъчен 12-инчов бас в отделна кутия в багажника.Има електронен разделителен филтър пред тях.За мен интегралната схема си работи доста добре.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Сря Апр 18, 2007 14:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи ще го пробвам тогава ,колко струва чипа на магазините че тука няма такъв кит.Няма да го слагам в колата ,искам да видя само как свири,като няма китове ще си направя сам платка
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 18, 2007 15:48    Заглавие: Отговорете с цитат

borko 30 написа:
колко струва чипа на магазините че тука няма такъв кит.

TDA1562Q 12.16лв 2бр TDA1562Q ПЕТРОВ ЕЛЕКТРОНИКА
TDA1562Q 12.00лв 2бр 70 W high efficiency power amp КАЦАРСКИ 99 ООД
TDA1562Q 10.61лв 7бр 70 W high efficiency power amp КАЦАРСКИ 99 ООД
TDA1562Q 14.71лв 17 + 23брPWR AMP 100W SQL17 КВАЗЕР ЕООД
TDA1562Q 16.46лв 2бр IC Пан Сервиз
TDA1562Q SERVIC 10.00лв 1бр TDA1562Q ПЕТРОВ ЕЛЕКТРОНИКА
TDA1562Q-PHI 14.82лв 4бр PWR AMP 100W S Пулсатор електроникс

www.eshop.bg
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Ванчо
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: гр. Попово, обл. Търговище

МнениеПуснато на: Пон Апр 23, 2007 12:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам същия усилвател, разработен по схемата от сайта на Филипс. Разликата е само в това, че съм добавил защита от пренапрежения от "Неомонтана", ключ за управление на режимите с индикация за вкл. захранване и претоварване и вентилатор за охлаждане в кутията. В изхода съм включил последователни нискочестотни филтри, състоящи се от бобинки с феритни сърцевини. Този усилвател работи безотказно вече 2 месеца, като звука никак не е слаб, багажника ми просто се къса по шевовете(там са тубите). Причината при теб може да е неволно окъсяване, монтажна грешка и какво ли още не, колкото е по-сложно едно нещо толкова по-голям шанс за грешки има.
Върнете се в началото
stefp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Апр 23, 2007 12:09    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз съм сглобявал такъв усилвател ,непомня на кого беше кит-а ,засвири си от първия път ,но не ми хареса като мощност ,пробвах го в суб за кола ,сд-то на колата свиреше по хубаво и по-силно от това TDA ,може и аз да не съм направил нещо като хората ,но не останах очарован от него Smile

P.S. Ванчо ,директоно към касетофона (СД-то ) ли е или има преди това предусилвател ?
Върнете се в началото
valentin subashov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Пон Апр 23, 2007 20:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз лично със китчета не се занимавам защото не харесвам изработката им.Ако ми трябва електронно устройство си правя платката сам.
Най-вероятната причина за да изгори е самовъзбуждане.Освен това ТДА 1562 има няколко(мисля три) режима на работа които се определят отвън.За повече погледнете дейташиита.
Върнете се в началото
Ванчо
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: гр. Попово, обл. Търговище

МнениеПуснато на: Пон Апр 23, 2007 21:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Стъпалото е свързано към RCA-изходите на CD-то, които в случая извеждат сигнал от схемата за преместване на нивото на сигнала в него. Поставил съм даже и стерео тример, понеже се опасявах от твърде високо ниво на сигнала на входа на крайното стъпало и неприятните от това последици (нелинейни изкривявания, евентуално прегряване (повреда) на интегралната схема и други). Сега обмислям вариант да премахна индуктивните филтри в товарната верига и да поставя активен еднолентов(100-150Hz) стерео еквилайзер преди усилвателя и да видя резултата. Предполагам, че честотната обработка на сигнала преди усилвателя би подобрила качеството му повече, отколкото след него.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети