| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
FireSword Нов потребител

Регистриран на: 27 Сеп 2005 Мнения: 32 Местожителство: Живея у нас си.
|
Пуснато на: Сря Май 02, 2007 13:10 Заглавие: Motherboard2Audio Рядък кабел или...?? |
|
|
Здравейте,
Трябва ми нещо ей такова
http://www.frontx.com/cpx090_b2.html
искам пинов кабел за да мога да изкарам микрофон и колонки от интегрираната аудио карта в дънната платка, отзад на компа. Ако може изводите да са на планка.
Трябва ми и за USB същото.
Обиколих в София на Раковска и Multirama и Plesio ама нямат.
Имате ли идея от къде мога да си купя
Имам и още едно питане, имам извадени на кутията USBta, които обаче не работят както трябва, ако свържа устройство което е USB 1.1 бачкат перфектно иначе не, ту го има ту го няма (windows вика че не може да го разпознае). А отзад си работят. Възможно ли е причината да е, че кабела от порта на кутията до дъното е скапан? пише 1.1 на него, но се пак тва е някъв си кабел 1-2 педи, не мога да си обясня какво влияние ще има. Но в документацията на дъното пише да се използва USB 2.0 compliant cable. _________________ ако те хване тока - хвани го и ти! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
asenc Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 02, 2007 13:45 Заглавие: |
|
|
такъв кабел се съмнявам да намериш но питай в комп. сервизите за някоя стара кутия от PC с изведено от пред аудио и извади буксите. Те най-веруятно имат и USB към тях, и са на платка. Предполагам че така си решаваш и двата проблема. _________________ човек живее само в сегаштния момент,всичко останало или вече е минало или неизвестно дали ще бъде...Марк Аврелии |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 02, 2007 19:12 Заглавие: |
|
|
Вариант 1.
Планка с аудиожакове трябва да търсиш по сервизите по доста кашони се валят такива от стари дъна, проблема е че като я намериш ще трябва да пренаредиш проводниците според съединителя на твоето дъно.
Вариант 2.
Купуваш нужната ти бройка жакове - планка - дрелка - кабели - поялник - съединител.
Повечето от USB съединителите на евтините кутии са с толкова тънки проводници че ако не бяха кримпнали и изолацията щяха да изпадат при транспорта. Ефекта който се получава се нарича пад на напрежение и се забелязва наи често при USB устройствата с по висока консумация - USB HDD, Камери и др.. |
|
|
 |
FireSword Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 13:04 Заглавие: 10x |
|
|
Много 10x за отговорите.
Моята идея беше да се опитам да shield-на калпавия кабел с алуминиево фолио, само незнам дали трябва да го свържа на маса. Но ако е от дебелината на кабела вече ще се наложи да извада поялника.
Ще пиша пак  _________________ ако те хване тока - хвани го и ти! |
|
|
 |
FireSword Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 24, 2007 16:54 Заглавие: re |
|
|
Здравейте пак
Извадих пиновия кабел за USBто, омотах му алуминиево готварско фолио и след това го омотах с изолирбанд да не направи някъде късо, и да седи фолиото мирно и тихо! Не съм го давал на маса. Стана като истински  
Резултата е: сега USB порта на панела работи безотказно и с USB 2.0 устройства, а другия който не го направих така дава грешка за USB 2.0 а за 1.1 работи идеално. Т.е. той си е както преди.
Експеримента завърши успешно
Според мене за да работи USB 2.0 наистина му трябва shield-нат кабел. _________________ ако те хване тока - хвани го и ти! |
|
|
 |
|