|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
desotodorov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 03, 2007 12:44 Заглавие: Търся схема на усилвател Pioneer SA-408 |
|
|
Здравейте, взех си едно усилвателче Pioneer SA 408 2х60W, консумирана мощност - 190W, Made in Japan - среден клас е и е бая старичко - точно такова исках да си взема, защото знам, че старите машини са доста по-"истински" от съвременните, по стечение на обст. обаче не можах да го пробвам при покупката. И се оказа, че има някакъв проблем - при по-малка мощност - звука накъсва - като че ли е лошо нагласено радио..., не е от колоните или източника ми на сигнал - пробвах и с друг усилвател - накъсване нямаше...интересното е, че това накъсване над определено ниво изчезва и звука си става перфектен. Гледах вътре - крайните транзистори са сменявани. Говорих с един колега и той каза, че евентуално тока за управлението им може да не е коректен, но каза че може да е и от друго нещо...срещали ли сте подобен проблем. Аз мисля да сменя всичките му кондензатори с нови - пък да видим дали ще се оправи...всъщност дори да не се оправи - не е болка за умиране, защото с него захранвам, колоните си за "гаражна" или "градинска" употреба" - големи и груби зверове с Благоевградски говорители, слушам ги винаги "в обороти", щото само на двора имам карт бланш за това , та ниската мощност не ме интересува много - но все пак ми се ще да отстраня този дефект, затова ми трябва и схема на въпросното усилвателче...в интернет рових но навсякъде където намерих е срещу заплащане, не че имам против да си платя - но няма как. Затова реших да поискам помощ от знаещите.
Благодаря ви предварително.
П.С. ето за това става въпрос:
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=3099&AlbumId=7768 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|