Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема на усилвател Pioneer SA-408

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
desotodorov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 12:44    Заглавие: Търся схема на усилвател Pioneer SA-408 Отговорете с цитат

Здравейте, взех си едно усилвателче Pioneer SA 408 2х60W, консумирана мощност - 190W, Made in Japan - Smile среден клас е и е бая старичко - точно такова исках да си взема, защото знам, че старите машини са доста по-"истински" от съвременните, по стечение на обст. обаче не можах да го пробвам при покупката. И се оказа, че има някакъв проблем - при по-малка мощност - звука накъсва - като че ли е лошо нагласено радио..., не е от колоните или източника ми на сигнал - пробвах и с друг усилвател - накъсване нямаше...интересното е, че това накъсване над определено ниво изчезва и звука си става перфектен. Гледах вътре - крайните транзистори са сменявани. Говорих с един колега и той каза, че евентуално тока за управлението им може да не е коректен, но каза че може да е и от друго нещо...срещали ли сте подобен проблем. Аз мисля да сменя всичките му кондензатори с нови - пък да видим дали ще се оправи...всъщност дори да не се оправи - не е болка за умиране, защото с него захранвам, колоните си за "гаражна" или "градинска" употреба" - големи и груби зверове с Благоевградски говорители, слушам ги винаги "в обороти", щото само на двора имам карт бланш за това Smile, та ниската мощност не ме интересува много - но все пак ми се ще да отстраня този дефект, затова ми трябва и схема на въпросното усилвателче...в интернет рових но навсякъде където намерих е срещу заплащане, не че имам против да си платя - но няма как. Затова реших да поискам помощ от знаещите.
Благодаря ви предварително.

П.С. ето за това става въпрос:
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=3099&AlbumId=7768
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети