|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 08, 2007 12:59 Заглавие: |
|
|
За да не объркваме човека намерих време и проверих обстойно нещата. Намерих оригиналния каталог на TESLA в PDF и се оказа ,че е точно фотодиод. Точно този модел го няма но серията W3 164 ** са фотодиоди. По принцип всеки p-n преход е източник на напрежение, просто на това дето му казват клетка е с по голяма площ на прехода. Може да отрежеш капачките на 10 тина 2N3055 и спокойно ще си докараш 6-7V 10mA, при силно слънце. Като гледам диодите в тази серия са означени с ft = 1MHz така че са бързи и ще му свършат работа на човека.  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 08, 2007 13:04 Заглавие: |
|
|
| Yassen написа: | | Може да отрежеш капачките на 10 тина 2N3055 и спокойно ще си докараш 6-7V 10mA, при силно слънце. |
Резал съм ,светил съм и 2N3055 и други транзистори със едри кристали-повече от милиампер,милиампер и полвина ток не съм изкарвал,колкото и силно да свети слънцето дагоеба. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 08, 2007 16:53 Заглавие: |
|
|
| Възможно е да бъде фотодиод.Аз имам 10 фотоклетки на Тесла -(1РР75) формата е същата но на този от снимката се вижда кристала ка то на PN преход. |
|
|
 |
stoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 09, 2007 8:29 Заглавие: |
|
|
Yassen-е Мерси много !!!!
Свързах се с едни Чехи. Те също казват че е фотодиод. Но никой неможе да ми каже точни данни за бързодействието
Всъщност ето за какво е цялата работа
http://ronja.twibright.com/ |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|