| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 9:24 Заглавие: |
|
|
по-скоро лампите ще си повишават с времето още цената ,но точно германиевите транзистори -едва ли. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 14:12 Заглавие: Моето мнение: |
|
|
| tchav написа: | | Тук не съм съгласен с теб. Не всяко старо нещо има антикварна стойност. Според мен цената им винаги ще си остане каквато е сега - вторични суровини. |
Сашо, разбира се, че аз съм прав. Такива транзистори вече никой и никога няма да произведе, докато ламповото производство тук там по света, движено от търсенето, се съживява. А ретро-техника с германиеви транзистори има доста и за реставрацията и ремонтите и ще се търсят такива транзистори.
И друго - струва ли си да ги хвърлиш или да почнеш да ги гориш в усилията да направиш някакво устройство, без да имаш опит ...
Аз например от време на време отварям някое AD и от него си взимам чудесна силиконова паста. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 14:24 Заглавие: Re: Моето мнение: |
|
|
Отново си в силна заблуда по отношение на причините и мащабите на "ламповото производство", но както винаги
| интермаш написа: | | Сашо, разбира се, че аз съм прав. Такива транзистори вече никой и никога няма да произведе, докато ламповото производство тук там по света, движено от търсенето, се съживява. ..... |
То съществува в не малки мащаби и в никакъв случай причините не са посочените.
Като такъв ценител това | интермаш написа: | | Аз например от време на време отварям някое AD и от него си взимам чудесна силиконова паста. | ли е най-ценното у тях? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 14:45 Заглавие: Re: Моето мнение: |
|
|
| интермаш написа: | | Сашо, разбира се, че аз съм прав. Такива транзистори вече никой и никога няма да произведе, докато ламповото производство тук там по света, движено от търсенето, се съживява. А ретро-техника с германиеви транзистори има доста и за реставрацията и ремонтите и ще се търсят такива транзистори. |
Кел файда-всяко транзисторно стъпало с Ge за нула време се доработва със Si.
И става по-хубаво-не става-по-лошо.
Паралела с ламбите няма нищо общо.Пример-
Лампите ипределено изкарват доста по-добър звук от транзисторните стъпала,ако човек знае как да борави с тях.
Предимство на Ge пред Si транзистори няма-Ge са много по-куци-имат обр.тоци,термична нестабилност,ниска гранична температура на пергряване и т.н.
| интермаш написа: |
И друго - струва ли си да ги хвърлиш или да почнеш да ги гориш в усилията да направиш някакво устройство, без да имаш опит .... | Те за друго и не стават.Има опит,няма опит-ша го придобие. | интермаш написа: |
Аз например от време на време отварям някое AD и от него си взимам чудесна силиконова паста. |
Е тва ли най-много им цениш-същата паста е 2лв в магазините. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 15:13 Заглавие: |
|
|
Производството на лампи никога не е спирало-защото те са един от най използваните градивни елементи във високо честотната техника-разни локатори радари и тн.
А иначе какво му пречи на човека да си експериментира с тях ама щом са
много да си запази некоя и друга бройки за децата и внуците. _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
madjurov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 23, 2007 17:26 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | ОК!Ще сканирам статията и ще я пусна в атача-ако още някой си я хареса А с тия П 210 направо ме уби!С тях като нищо ще изкараш 50W На времето мой съученик си хвана за гадже една мацка,дето баща и беше нач.цех в завод,в който работеха с тези П 210.За 4 транзистора се прежали горкият Ама направи усилвателя,а ние умирахме от завист.И за да не се чудят повечето съфорумци,пояснявам,че беше по времето,когато DEEP PURPLE бяха забранени,a The BEATLES-меко казано нежелани!Беше през 1970....
Ами така е,когато човек се отплесне!Като се сетих за гаджетата от онова време забравих да кажа,че ще сканирам статията в понеделник или вторник.BIGFEN да има смелостта да ми напомни с едно ЛС в неделя,че много бързо забравям Нали съм си гениален  |
Щом си правил усилвател през 1970 и си слушал "Битълс" и "Пърпъл"
- време ти е вече да започнеш да забравяш! Няма да е от гениалност, от друго ще е! Знаех го от какво е ама го забравих!! _________________ Бъдете здрави! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 23, 2007 17:54 Заглавие: |
|
|
Защо ме подценяваш,бе madjurov Що да не съм гениален На времето измислих схема на тригер с ГАЗЕНИ лампи и накарах моя съученичка цял ден да търси кои са изводите на ОТОПЛЕНИЕТО на един променлив кондензатор от някакво антично (дори и тогава!) радио  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 23, 2007 18:04 Заглавие: |
|
|
Да "ходи" ли темата на другото място ? |
|