|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 22:58 Заглавие: |
|
|
И дано си левскар защото ако си чорбар ти е спукана работата  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 5:09 Заглавие: |
|
|
| RC написа: |
Приятелю, "държавниците" са доста по-опасни - вервай ми. | Мнооооого си прав.От личен опит знам. _________________ SKYPE fikret_121 |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 10:38 Заглавие: |
|
|
САМО ЛЕВСКИ!!! ,
благодаря за съветите и мненията, абсолютно съм съгласен с мненията ви че човек трябва да се доказва и след това да има претенция, както и че преди всичко трябва да е лоялен и принципен към работодателя си...това е по-скоро до възпитание..., но не всеки работодател оценява възможностите на своите служители...не всеки може да намери пътя към мотивацията за да може този служител да е доволен и щастлив от работата си. Повечето, дори и да знаят че след време ще станеш добър в работата си, ти се качват на главата, но то си е до човек...ако няма избор търпи. Направило ми е впечетление, че някои работодатели не умеят да използват градивната критика, а ругаят и демотивират хората си. Дори човек да се е справил чудесно с работата си, началника му дори не казва едно "браво, продължавай в същия дух". Разбирате ли за какво говоря? Говоря за елементарно човешко отношение. В този бранш, почти навсякъде, доколкото ми е известно, работното време не се спазва камо ли да си ползваш обедната почивка. Почти винаги се остава и след работа за да отремонтираш машините, но шефа ти се прави на ударен и извън работните часове не ти ги заплаща...гонорил съм с много колеги и постоянно се сблъскват с подобни проблеми...Абе всичко си е до човека "работодател", независимо дали работата е държавна или частна. Погрешно е впечетлението че навсякъде слежителите на държавна служба си клатят краката...Не ня всякъде е така. Има служби дето всеки служител пише отчет за изработения 8часов ден каква работа е свършил и на база на това му изчисляват или намаляват заплатата, на това се определят и бонусите за по-нататък.. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 21:40 Заглавие: |
|
|
| Зависи на какъв работодател ще попаднеш. Аз в зората на появата на кабелните телевизии работих в една такава. Две години чаках да ме оценят. А работа имаше за целия китайски народ - изграждахме мрежата от нула. Накрая напуснах, без дори да съм си намерил друга работа. Не след дълго срещнах на улицата бившия вече шеф и ме молеше да се върна. Да, ама не позна. |
|
|
 |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 20, 2007 11:44 Заглавие: |
|
|
| Аз лично не познавам такъв работодател дето сам ще ти вдигне заплатата.Сигурно има,обаче е по лесно да уцелиш шестица от тотото,отколкото да попаднеш на такъв. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Май 20, 2007 16:48 Заглавие: |
|
|
| valentin subashov написа: | | Аз лично не познавам такъв работодател дето сам ще ти вдигне заплатата.Сигурно има,обаче е по лесно да уцелиш шестица от тотото,отколкото да попаднеш на такъв. |
Има,има ама трябва да падне доста клакьорстване.Що ли не го умея тоя "занаят"  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Май 21, 2007 15:35 Заглавие: |
|
|
Приеми съвет от позицията на човек сменил 4-5 работи за период от 8 години:
1.пазари се от самото начало-ще разбереш,че заплатата не е прогресия,независимо от способностите ти
2.не очаквай да бъдеш справедливо оценен/заплатен/
3.не очаквай времето,което си оттдал на дадена фирма да даде отражение на заплащане или коректно отношение към тебе самия
Извод:
1.съобразявай се само с това което ти влиза в КОНКРЕТНИТЕ служебни задължения
2.не работи извънредно-това няма да бъде нито оценено,нито заплатено
3.не вярвай на думите "сега започваш на ниска заплата,но с времето,след като ТЕ ОБУЧИМЕ и НАВЛЕЗНЕШ В РАБОТАТА ще я променим"-никой няма да те обучи-сам ще го направиш |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пон Май 21, 2007 19:12 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | Приеми съвет от позицията на човек сменил 4-5 работи за период от 8 години:
1.пазари се от самото начало-ще разбереш,че заплатата не е прогресия,независимо от способностите ти
2.не очаквай да бъдеш справедливо оценен/заплатен/
3.не очаквай времето,което си оттдал на дадена фирма да даде отражение на заплащане или коректно отношение към тебе самия
Извод:
1.съобразявай се само с това което ти влиза в КОНКРЕТНИТЕ служебни задължения
2.не работи извънредно-това няма да бъде нито оценено,нито заплатено
3.не вярвай на думите "сега започваш на ниска заплата,но с времето,след като ТЕ ОБУЧИМЕ и НАВЛЕЗНЕШ В РАБОТАТА ще я променим"-никой няма да те обучи-сам ще го направиш |
Който не е наясно с точка 3,от раздела "извод",да се обърне към точка 1/в самото начало/ .
М дааа,госта си е абсолютно прав! |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 24, 2007 12:48 Заглавие: |
|
|
асд
Последната промяна е направена от TIReX на Нед Яну 27, 2008 18:46; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Май 26, 2007 11:55 Заглавие: |
|
|
не , не е за там
за друга фирма иде реч...благодаря все пак  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|