|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
avalanche Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Май 20, 2007 22:26 Заглавие: XBOX 1.6, проблем със захранването |
|
|
Здравейте,
XBOX 1.6, захранването му е (като че ли) Delta 110V. Племенника го домъкна със сълзи на очи При натискане на power, нищо не светва, вентилатора на процесора се развърта слабо и пулсиращо.
Разтворих го с убеждението, че не би следвало да е същественно различно от стандартен АТХ. За по-сигурно разкачих харда и DVD-то. При натискане на power ефектът е същия - +12В играе от чуствително с около 3V и 3-4Hz. Същото колебание го има и в +3,3 линията. С намаления товар, за момент светва оранжев и след него зелен диод, но до там. +5 са в норма. За жалост, освен мултицет и отверки, под ръка нямам нищо друго. Supervisor-a му е КА3501, заради него и KA431. "На края" има по един FQP50N06.
Имам усещането че с такова "пулсиране" съм се борил и преди по някой АТХ, но вече нямам никакви конкретни спомени
Някой може ли да даде жокер?
P.S.
Първоначално ми мина идеята, че са му подадени 220 на входа. После се оказа, че може да са му подавани от 220 до 60! Някой е сътворил голямо чудо с два последователни 220>110 адаптора, единият от които с твърде много копчета... Но т.к. +5 ми се сториха ок, реших да тръгна малко наопаки. Дано не греша  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 21, 2007 8:29 Заглавие: |
|
|
По каква схема е изпълнено ?! Каква мощност е? Има ли PFC на входа? - Ако има не би трябвало да са му проблем 220-те волта....
Има ли си стендбай-захранване? Провери първо него ако има такова... _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
avalanche Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 24, 2007 12:00 Заглавие: |
|
|
Привет Tropper,
ако можех да дам абсолютно верен и убеден отговор на твоите въпроси, сигурно изобщо нямаше да отварям треда
По каква схема - още не съм вниквал.
Каква мощност - също не знам, но не прилича да е особенно голяма - радиаторите са доста малки.
PFC няма - ни активно ни пасивно. Бушон даже си няма!?
Виж, със стендбая направо ми светна. Не се бях сетил да погледна, но по спомени нямаше специално отделен блок за това. На куплунга, към xbox-а се подава +3,3VSB. Това напрежение, реално идва от PGout на супервайзъра!? Явно xbox-a няма особенно големи потребности в SB. Tова, като цяло даде отговор, защо бокса не иска да запали - супервайзъра по някаква причина сваля PG, от там изчезва PS-ON и захранването изключва. Тогава се вдига PG и процеса "зацикля"
докато му се държи натиснат power бутона.
Въпроса, защо супервайзъра сваля PGout още ми виси открит. Там където мери +5, поне с мултицета не виждам никакви проблеми. При +12 обаче нещата не седят точно така, а отгоре на всичкото през +12 му се захранва и +2,5Vref, което също нещо го няма.
ще дерзая нататък, но вече се заислям да взема един стандартен АТХ, да му добавя 3,3V и един транзисторен ключ за включването, та да съм сигурен че в самия бокс няма някакъв бъг... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|