|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Predator_MF Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2004 12:20 Заглавие: |
|
|
Подчертавам че схемата не работи с RS232 интерфейс (както е написано там). Принципа на схемата е същия като този на схемата на МК, но тук работи със сигурност заради T2 и Т3 (напрежението на DCD се мени от -12 до +12).
Програмата която използвам е uICE 2.34 + crack. Мисля че всички се досещате къде да я намерите...
Такаааа....Тука има обаче един малък проблем. Точно на тази версия на програмата е уплескано нещо с комуникацията през COM-а. Аз си намерих и версия 2.7 на тази програма, но в нея забелязах доста работи които не ми харесаха (а и крак не можах да намеря ). За сметка на това обаче работи перфектно със схемата тук.
Това което трябва да направите е:
1.Инсталирате си първо версия 2.7 на програмата.
2. От нея вземате цялата директория "devices" и си я копирате някъде където на вас ви е удобно.
3. Деинсталирате (премахвате) уИЦЕ 2.7. Уверявате се че в "Program Files" не е останала директория с името "uICE" (ako e останала я затривате ръчно).
4. Инсталирате си 2.34.
5. Хващате "онази директория" която си копирахме от 2.7 и я хвърляте директно във директорията на сегашната версия (2.34). Windows в този момент трябва да "ревне" че вече има такава директория и да попита "Искате ли да записвате отгоре...". Вие казвате "Yes To All".
Готово. Програмата вече поддържа схемата която ви давам. Оттук нататък следват прости настройки. Подкарвате програмата. В меню "General Config" избирате типа на закачения приемник. В случая с тази схема, той е "LIRC Basic Device".
Следващите стъпки са да обучите програмата да разпознава бутоните на дистанционното. Мисля ,че оттук нататък сами трябва да се справите.
Програмата дава най-широки възможности от всички който съм виждал. Със нея си управлявам Windows Media Player 11, Winamp 5, WinDVD, ACDSee, Internet Explorer и общо взето няма ограничения.
Момчета, много черпене ви се събра . Е, сега ако не сте доволни....  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
martin Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2004 8:07 Заглавие: |
|
|
Днеска, утре ще съм изработил и тая схема. Вероятно ще имам проблеми , затова ще питам |
|
|
 |
npuka3ka Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2004 18:14 Заглавие: |
|
|
| Ами аз немога да се оправя с уИЦЕ2.7 намирам само едно .exe за него ...дали то ще свърши работа !? Не че няма да пробвам след секунда, но ще се радвам на потвърждение !!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2004 18:26 Заглавие: |
|
|
Баси, хора, кво съм ви направил....Направо в момента си скубя косата... Имате си Google, имате си интернет, имате си приемници.
uICE 2.7
uICE2.34
Айде теглете смело  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2004 17:10 Заглавие: |
|
|
Някой няма ли да се похвали какво е направил  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2004 19:34 Заглавие: |
|
|
Ами сглобих схемата, обаче няма никакъв резултат !
Все едно нищо не съм прикачил към COM порта ))
Какво да правя ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2004 19:38 Заглавие: |
|
|
С коя програма? На какъв приемник си я настройл да работи? Сигурен ли си че схемата ти е сглобена правилно?
Искам пооотделен отговор на 3-те въпроса Моята схема тръгна от раз, така че нещо не си направил както трябва. Пак ти казвам, закачи един светодиод на емитера на Т3 към маса. Трябва като натискаш бутона на дист. да ти мига светодиода. Тогава вече ще търсим по софтуер... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2004 20:29 Заглавие: |
|
|
npuka3ka един съвет (може и да не е това случая), много често се бъркат изводите на подобен тип куплунзи. Не се обръща внимание на факта, че на мъжките (male) и женските (female) пиновете не са на едно и също място (огледални са).
А за останалото Predator_MF е прав. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2004 20:37 Заглавие: |
|
|
програмата е uICE
схемата е която ми беше изпратил
като сложа светодиода между емитера и GND си свети постоянно !
схемата я прегледах 10 пъти и мисля, че си е читава !
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2004 20:39 Заглавие: |
|
|
RC ами аз изводите на приемника ги намерих в едно pdf-че и мисля, че са коректни ...обаче нещо някаде бъркам  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|