| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
FASMAN Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 13:56 Заглавие: 11AK30-2 -грее BU808DFI |
|
|
Здравейте,
Това е някакъв телевизор "куча марка" ама шасито му е Vestel, крайният му транзитор беше изгорял BU808DFI и го смених но се оказа че новия много грее. базовите импулси минават през един електролит 10мф/50в смених го както и електролита на захранването на драйвера но транзистора продължава да грее импулсите му са "малко грозни". По точно имат един пик до 0.4в падат линейно и след това перфектен правоъгълник обаче транзистора грее, а импулса е кофти и на самия драйверен транзистор на колектора а на базата са перфектни. драйвера е дарлингтон STX112 пробвах да го сменя пак същата работа ако някой може да ми помогне малко ште съм му много благодарен.
Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 14:05 Заглавие: |
|
|
Проверете за студени спойки на куплунга на отклонителната система,сменете транзистора с проверен такъв,може да сте попаднали на менте,колко бе стойността на кондезатора 10микро.Каква бе причината според Вас да изгори оргиналния транзистор. _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 14:10 Заглавие: |
|
|
имаше спукани спойки на куплинга на отклонението ама ги припоих но резултат няма иначе съм сложил проверен транзистор ама пак си грее иначе изгорял е по време на гръмотевица както си е работил телевизора други поражения не намерих тока на ТХО-то е нормален и все пак грее направо подивявам вече трети ден ме мъчи.
кондензатора беше 10мФ/50в въпреки че беше точен го смених с 10мф/63в |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 14:37 Заглавие: |
|
|
Зависи колко грее-там е нормално да понагрява,макар и не много.
Ако си припоил спойките,ако си сменил електролита в базата и транзистора ти не е менте-остави го да поработи и това е.Той ще си каже ще гори ли или няма.Според мене е до менте-транзистор. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 14:48 Заглавие: |
|
|
Ако нямате термометър трудно ще прецените критичната температура.За транзистора започват да стават опасни температурите над 50 ,55 градуса Целзий.Но все пак ако можете да задържите ръката си продължително време върху радиатора на транзистора без да ви опари считайте че температурата е допустима.
За всеки случай ,проверете резисторите и дросела в базата на крайния транзистор. _________________ LZ4XH |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 14:53 Заглавие: |
|
|
| Доста загрява след 10 мин работа не мога да пипна радиатора |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 28, 2007 16:15 Заглавие: |
|
|
| Този въпрос е разискван доста, виж търсачката, опитай с промяна на базовия резистор да го вкараш в режим. |
|
|
 |
ZITON Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 30, 2007 15:15 Заглавие: |
|
|
| ДО каде стигна колега оправи ли се телевизора грее ли bu 808df |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 31, 2007 21:01 Заглавие: |
|
|
Не не съм го оправил пустия телевизор какво ли не пробвах дори ходих в магазина да си избирам транзистори слагах пробван ама нищо Мъчих се да променям тока на базата на крайния транзистор - пак нищо. Абе всичко от чипа до транзистора смених пак нищо пак грее проклетия транзистор. На всичкото отгоре заради тоя "ТРОШЛЯК" не мога да погледна другата работа а пък ми свършиха и идейте. Ако някой има някаква МОЛЯ ВИ помогнете.  |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 31, 2007 21:57 Заглавие: |
|
|
Колко ома е прехода на транзистора ,който слагаш ? _________________ Иво Банов |
|
|
 |
|