| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Съб Юни 16, 2007 17:05 Заглавие: влизане в сервизен режим??? |
|
|
| може ли някой да ми помогне с влизането в сервизен режим на тв. schneider stv630.шасито е TV9.1,процесора-st92r195a0.има проблем с геометрията. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 16, 2007 17:12 Заглавие: |
|
|
Писано е доста по тази тема само трябва да се поразтърсиш.
Ако имаш ОРИГИНАЛНО дистанционно - комбинацията е с два бутона едновременно (червен и син от пулта) и следващите манипулации (типични за марката) от панела на телевизора, ако нямаш то тази комбинация се замества само от един бутон (TV /връщане в телевизионен режим/) от стандартен пулт с филипсов RC5 протокол който има такава команда (Р909 да речем или аналогични). |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 16, 2007 18:10 Заглавие: |
|
|
Едва ли проблема ти е в сервизен режим,ако не са сменяни елементи...
Той от самосебе си няма да се изкриви.
Кондензатора на долния диод на диодния модулатор,товарния електролит на EW....
А сервизния режим вече ти е казан. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
dinko Опитен потребител

Регистриран на: 28 Ное 2005 Мнения: 603 Местожителство: СОФИЯ - СЛИВЕН
|
Пуснато на: Съб Юни 16, 2007 22:42 Заглавие: |
|
|
20nf/1000v _________________ 0882 077 996 |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 9:26 Заглавие: |
|
|
| проверила съм всички кондензатори във веригата и вс. елементи.осцилограмите са точни.знам за този начин на влизане в серв.режим но не става просто.а повредата е че в един момент се е включил сам и образа се е изместил по фаза вдясно т.е. има черна черта от ляво около 4 см |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 10:31 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | проверила съм всички кондензатори във веригата и вс. елементи.осцилограмите са точни.знам за този начин на влизане в серв.режим но не става просто.а повредата е че в един момент се е включил сам и образа се е изместил по фаза вдясно т.е. има черна черта от ляво около 4 см |
C307 го смени един малък червен забит до радиатора,и виж резистора дето е на него да не е изгорял.
След това си препиши паметта и това е.
Проблема едва ли ще го оправиш в сервизен режим.Но после с новата памет ще ти трябва.
Това което е описано е начина за влизане в сервизен режим-ти нещо бъркаш метозиката или пулта ти не може да излъчва с 2 едновременно натиснати бутона.
Е тука има и дъмп за TV9.1 -иска регистрация обаче.
http://bojilov.jconserv.net/viewtopic.php?t=17 _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 10:38 Заглавие: |
|
|
1.Включить сетевую кнопку.
2. Удерживая на ДУ ( remote control 204) одновременно нажатые красную и синюю кнопки в течении ровно 5 сек, не отпуская их, нажать на TV одновременно кнопки VOL+ и CH- Комбинацию набирать четко, выдерживая строгий временной интервал.
3.Выход - выключить питание |
|
|
 |
|