Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Хладилник/фризер Gorenje K357/2 CELA - сервизно
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Нед Юни 17, 2007 18:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Изобщо няма нужда да помагате на гаранционния севиз. Посочил съм по горе правилата за търсене на претенции. В никакъв случай не е виновна чистачката на офиса за големите неразбориии които се случват в последно време. Крайно време е всички да се замислят(не може да вкарваш техника без нищо подсигурено) Много сложна тема според мен. Ако бях на ваше място, бих притеснил продавача! Защо да се занимаваме с глупости. Когато се научат фирмите които внасят боклуците да предвиждат някои неща, може би мнението ще ми е различно.
П.П. Ако не се лъжа Горение трябва да е към България сервиз. Обърнете се за документация към Мирослав Андреев. Успех!
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Юни 17, 2007 19:20    Заглавие: Отговорете с цитат

mitachi,
Благодаря Ви още веднъж!
Аз съм написал и на България сервиз още с първия пост и г-н Андреев ми отговори да изчакам и второто посещение на сервизния специалист.
Колкото до магазина - май си е сменил собственика и оттам започва задънена улица!
Проблемът е, че според събраната от мен информация трябва да се провери датчика първо, а после да се сменя процесорна платка. Не знам обаче дали специалистът ще има с какво да го направи. Примерно дали има тример или в по-добрия случай - резервен датчик за температурата. Ако трябва и него да го чакам за доставка две седмици, то ще ми побелее косата! А температурите вече са доста високи!

Извинявам се, за пространното обяснение, въпреки, че е свързано с темата!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Нед Юни 17, 2007 19:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Много се нервирах! Сервизния спесиалист трябва да си пристигне със съответния датчик и да го смени!! Издиретете продавача. Не може да се скрие. Иначе за какво ни беше демокрацията?
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 17, 2007 19:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Успокойте се, моля Ви!
Както на мен ми казаха преди два дни по друг повод - "няма да оправиш фирмата", когато предложих да се въведе ред! Старата приказка за рибата и мътната вода.
По въпроса за демокрацията си имам собствено мнение...

Нека да приключваме, че г-н Филипов и без това ми е сложил жълта точка за подобен обмен на мисли!

Колкото до ремонта - няма да си оставя магарето в калта! просто чакам резултат до вторник. Лошото е, че не съм на място и не мога да отида, за да следя какво се прави. Но и баща ми си знае работата!
Върнете се в началото
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 24, 2007 13:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте отново,
Смениха процесорната платка с чисто нова и пак никакъв ефект!
Никакви контролни измервания на датчиците или нещо друго!

При изключен и празен фризер и начална температутра 25 градуса го включвам и E2 си мига непрекъснато до достигане на показание на дисплея -10. След това премигва средно на 1 минута. При измерване на температурата едновременно с лабораторен спиртен термометър и с термодвойка, отчетените стойности са с 9 градуса!!! по-ниски от индицираните в същия момент на дисплея на хладилника.
Видях, че има два датчика във фризерното отделение. Единият вероятно е за измерване на температурата и е в защитна капачка, еднаква с тази в хладилното отделение. Вторият обаче е запоен на входа на най-горната серпентина на фризера и нямам идея за какво служи.
Ето още малко технически подробности за "свръхсекретната" технология на Gorenje:
-Процесорна платка:
G-HZA-02-kpl. (Elrad);
software GHZA02.300.20;
13/07/Elrad/588550
-Procesor: ST72C334J4T6 на SGS-Thomson
-Два елемента, на които може би не съм записал точно означението, с корпус като на средномощен транзистор с отвор за монтаж на радиатор. За съжаление не намерих нищо за тях:
ACS767S
GK1L3 VU
CHN646
-SMD елементи, електролити, 7805, трансформатор на HAHN и др. дреболии
-Compressors Danfoss; R600a:
TLX4KK/102H4446 - хладилник
TLX7KK/102H4746 – фризер
-За съжаление за датчиците нямам никаква информация!

Молбата ми е, ако тези данни подсещат някого от вас за подобен хладилник или проблем, нека да сподели информация!
Намерих някаква статия за платката, но е на словенски мисля и няма как да я преведа. Вече месец търся из Internet сервизно или схема, но нищо не откривам.
Върнете се в началото
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 09, 2007 21:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Свързах се с г-н Андреев, който ме увери, че се досеща за причината за E2 грешката и повредата ще бъде отстранена. Даже ми предложи специалист от центарлния сервиз да се заеме с нея!
За съжаление отново категорично отказа да ми предостави каквато и да е сервизна информация, даже и означението на температурните датчици. Не помня дали Словения е в NATO, но определено вече си мисля, че Gorenje произвеждат хладилници за Пакта или за NASA Laughing!
То бива секретност, ама чак пък такава за модел от 2003 година ...
Върнете се в началото
bgs_andreev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 15, 2007 23:11    Заглавие: Отговор Отговорете с цитат

Е добре след като описахте толкова подробности , защо в уреченият ден, когато ви подсигурихме техник и части, Вие отказахте ремонта. Това не го написахте! Не е тайна на НАТО разбира се, но ако сте запознати със сервиза трябва да сте наясно, че работим с диаграми и арт. код на частите , а не с тяхните дименсии. ПРОБЛЕМА е ,че дори да Ви изпратим въпросният датчик, трудно ще го намерите без да знаете къде! Именно поради тази причина ВИ предложих БЕЗПЛАТНА услуга.
Върнете се в началото
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 16, 2007 8:28    Заглавие: Re: Отговор Отговорете с цитат

bgs_andreev написа:
Е добре след като описахте толкова подробности , защо в уреченият ден, когато ви подсигурихме техник и части, Вие отказахте ремонта. Това не го написахте! Не е тайна на НАТО разбира се, но ако сте запознати със сервиза трябва да сте наясно, че работим с диаграми и арт. код на частите , а не с тяхните дименсии. ПРОБЛЕМА е ,че дори да Ви изпратим въпросният датчик, трудно ще го намерите без да знаете къде! Именно поради тази причина ВИ предложих БЕЗПЛАТНА услуга.
не че изкам да се бъркам във вашите взаимоотношения,ама три месеца да стоя със скръстени ръце и уреда който съм закупил да ми стои като паметник и аз ще реагирам така
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Окт 16, 2007 10:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Чудно как съм я пропуснал тази тема. Едно търсене за по малко от минута:
http://monitor.net.ru/forum/viewtopic.php?t=98191
http://monitor.net.ru/forum/viewtopic.php?t=171558

И след като сервиза се изказа какво в края на краищата стана? Толкова писания и нерви за 1 датчик? Embarassed
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 19:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,

Благодаря на г-н Филипов за линковете!
Аз прекарах в търсене на информация за Gorenje повече от месец! Благодарение на това сега мога ако не друго, то безпогрешно да избера нов хладилник само по външен вид, марка/модел компресор, тип на изпарителя и тип термоизолациа на корпуса.
От друг форум ми се обясниха триковете с потенциометъра и резистора, но просто не ми се занимава с това. Иначе досега да съм решил проблема по упоменатия начин!

Честно казано отдавна спрях да се тормозя с тъпия хладилник Gorenje!
Ако току-що един участник от друг форум не ми беше изпратил e-mail с линковете към тази тема, даже нямаше и да ги забележа.
Намалих температурата на фризера на -16, той си държи -24 и мен това ме устройва. Естествено дисплеят си мига като цветомузика и както правилно е отбелязано в едната от темите при включване на компресора грешката изчезва.

Уважаеми г-н Андреев,
Не смятах повече да занимавам аудиторията с моя проблем, но след като ме обвинявате в некоректност, длъжен съм да се защитя!
1. Предложението Ви за БЕЗПЛАТЕН ремонт дойде знаете кога, нали? Нека не уточнявам пред всички в този форум.
А оставаше и да си платя за повреда в гаранционния срок, така ли?
2. Тогава, ако си спомняте бяха жеги до 38 градуса. Ясно Ви обясних, че е невъзможно да останем без хладилник при тези условия, затова и отказах ремонта.
3. Какъв е този датчик на изпарителя, който не може да се смени на място? Преди седмица ваши колеги смениха компресор с хладилен агент R600a в дома на мой приятел и работата отне не повече от час. Защо трябва уреда да се транспортира на стотина километра за елементарна манипулация?
Аз лично се опасявах да не се повреди при транспорта нещо друго или да се надраска корпуса! Все пак не мога да осигуря оригинална защитна опаковка, а предполагам, че и Вие също!
4.
Цитат:
работим с диаграми и арт. код на частите

Да, запознат съм много добре не само със сервизната дейност, но и с денонощната поддръжка на доста по-сложни системи. По артикулен код (Part Number) може да се намерят Data Sheets с търсените от мен характеристики на датчика или поне типът му. Затова Ви помолих да ми го напишете!

В крайна сметка след цялата тази одисея си направих съответните изводи и когато се наложи да си купя хладилник за мен, естествено предпочетох Liebherr CP 3503. С механичен терморегулатор и със светодиодна индикация на температурата. И което ме зарадва най-много: в гаранционните условия е посочено, че при повреда транспортът е за сметка на СЕРВИЗА!!!
Колебаех се до последния момент дали да не взема Electrolux, но когато разбрах кой е гаранционният сервиз веднага си взех Liebherr и сега съм супер доволен от решението си!
Повече НИКОГА няма да си купя НИЩО от Gorenje!
До повредата нямахме проблеми и поради тази причина миналата година купих и готварска печка на същата марка. Дано само и тя да не се повреди месец преди да изтече гаранцията!

Мисля, че темата е изчерпана и може да бъде закрита!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети