| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Azzzzzzz Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 0:07 Заглавие: Резет през gsm |
|
|
Здравейте,
Предварително се извинявам, ако темата е била коменторана някога. Аз поне не успях да намеря нищо по темата... А ето за какво става дума - трябва ми схемно решение за вариант за рестарт на различни видове техника (в някой варианти 220 В в други 12 В) за това предполагам трябва да е модул, управляващ реле, свързан с gsm които да реагира при обаждане.
Ако можете да ме насочите, предварително благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
|
|
 |
capitani Опитен потребител

|
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 21, 2007 7:59 Заглавие: |
|
|
| А в крайна сметка ако не си харесаш нищто то поръчай си! Може да се направи със всякакви функции. |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 21, 2007 13:39 Заглавие: |
|
|
Да ти кажа аз как го направих преди година за рестартирането на един ADSl модем,но това върши работа за всичко.Вземаш един дръглив GSM (моя беше SL25 на siemens).На светодиодите на клавиатурат връзваш един оптрон през ~ 100 ома съпротивление с който нулираш един таймер 555.Може и без оптрон но мен ме мързеше да разглеждам подобно схемата на на GSM-a.После само определяш времето на таймера и връзваш веригата през нормално затворения контакт на релето.Като звъннеш лампите светват и таймера задържа определен интервал който ти е нужен за ресета.Няма да даваш много пари,цялата галимация е не повече от 3-4 лева,ще ти останат и да се почерпиш и една бира.  |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 22, 2007 8:42 Заглавие: GSM ресет |
|
|
Само че при този вариянт сещате ли се при този вариянт, какво ще стане, когато идват рекламни смс-и за игри, промоций и такива работи.  _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 22, 2007 14:15 Заглавие: |
|
|
Ето ти схемата простичка е,дава закъснение 5 секунди и работи беотказно.От интернет линкове може само да се объркаш кое работи кое не а и са доста сложнички и скъпички.За ресет на едно устройство е напълно достатъчна.Той токът и без туй спира доста по-често от рекламните смс-и. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 22, 2007 14:47 Заглавие: |
|
|
| И за какво е тази 555, като времето на осветяване на дисплея може да се задава на всеки един GSM. |
|
|
 |
|