Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Panasonic tx-21md1c
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 27, 2007 18:12    Заглавие: Panasonic tx-21md1c Отговорете с цитат

панасоника е с шаси EURO2,а проблема му е ,че се виждат вертикални линии,черни и бяли по 5-6 мм,като на затворник фанелката,иначе всичко друго действа,звук,осд има,превключват се каналите.По висока и по ниска честота е така ,а TXT работи коректно.съмненията ми са насочени към VDP-то,но ако може да чуя и вашите мнения
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Чет Юни 28, 2007 14:30    Заглавие: Re: Panasonic tx-21md1c Отговорете с цитат

zapad написа:
панасоника е с шаси EURO2,а проблема му е ,че се виждат вертикални линии,черни и бяли по 5-6 мм,като на затворник фанелката,иначе всичко друго действа,звук,осд има,превключват се каналите.По висока и по ниска честота е така ,а TXT работи коректно.съмненията ми са насочени към VDP-то,но ако може да чуя и вашите мнения

Моето мнение е, че правилно си се насочил.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 28, 2007 14:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря,Тokio за мнението,но досега такава повреда съм нямал, и за това и обяснението ми е такова-оскъдно,но не знаех как да го обясна този дефект
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юни 29, 2007 10:21    Заглавие: Отговорете с цитат

zapad написа:
Сигурно е духнало VDP-то, но преди това трябва да провериш IC3001/ТЕА6415/ . Moже за проба да го прескочиш. Пълният CVBS и трите AV-та минават през него. Виж "раетата" дали се виждат на осцилограмата или подай AV-изхода на друг ТВ и ако пак се виждат има шанс да отървеш смяната на VDP-то. Успех!
Върнете се в началото
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 29, 2007 14:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря,Влади и това го пробвах,даже му пусках външно АВ след ТЕА-то,но затворника пак се показваше
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юни 29, 2007 16:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Още една последна проба може да направиш. И четирите видеосигнала постъпват на 42кр. V1 IN на VDP-то. Има още два видеовхода, които не се използват: V2 IN на 40кр. и V3 IN на 38кр. Може само входа на 42кр. да е дал фира, затова пробвай и виж на другите два входа как са "раетата". Може да се наложи да направиш и някакво превключване в сервиз. Виж и от външния RGB-вход на AV1 дали също излиза "затворника" Laughing Успех!
Върнете се в началото
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 29, 2007 18:39    Заглавие: Panasonic tx-21md1c Отговорете с цитат

Здравей колега,би ли ми казал как се влиза в сервиза и къде да търся тази опция за смяна на видео входовете на VDP-to
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пет Юни 29, 2007 18:51    Заглавие: Re: Panasonic tx-21md1c Отговорете с цитат

zapad написа:
Здравей колега,би ли ми казал как се влиза в сервиза и къде да търся тази опция за смяна на видео входовете на VDP-to

По-лесно ще ти е да прекъснеш сигнала към 42-ри крак и да го подадеш на 40-ти или на 38-ми, но аз лично се съмнявам че нещо ще се промени.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mironov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 29, 2007 18:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвайте това :Установите BASS регулятор нижних звуковых частот на максимум, TREBLE регулятор верхних звуковых частот на минимум. Нажмите кнопку F на панели телевизора одновременно с кнопкой REVEAL на пульте.
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 29, 2007 20:35    Заглавие: Отговорете с цитат

100% дефекто VDP,сложих едно ,което взех на заем и тв-то заспа
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети