|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lio Kler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 13:50 Заглавие: |
|
|
Що не си вземеш един проектор ами се занимаваш с глупости!? Такова нещо съм виждал на централна ЖП гара София, с LCD монитори. Ама каквито и да са твоите телевизори, мислиш ли че ще се получи нещо хубаво впредвид рамката (т.е. ти не можеш идеално да ги напаснеш). На гарата показват примерно някакъв човек. Когато той "минава", т.е. изображението му се прехвърля от екран на екран, за момент той става много дебел. Това е така, защото не е отчетено разстоянието между мониторите. А ако беше отчетено това, щеше пък да се губи информация, може напр. да гледаш как главния герой на филма го убиват, и да не разбереш кой, ако убиецът да се е "скрил"между екраните
Та като си вземаш проектор, проучи преди това по форумите, дали например след 1-2 години контрастността се е запазила. Или пък направи по-глобално проучване на марката, но не си вземай нещо новоизобретено и неизпитано. Като стана дума, гледах някъде сайт, в който пише как да си направиш проектор от LCD монитор с изгоряла подсветка и шрайб-проектор (тия дето прожектират на стена от фолио с нарисуван чертеж). _________________ Мразя като остават излишни болтчета... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 18, 2007 1:02 Заглавие: |
|
|
| Не става вариант с проектор. Проектори ползвам за други неща. Същността на проекта изисква да използвам малки телевизори. В краен случай ще се наложи предварително разделяне на екрана. Ще го преглътна някак си... |
|
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 23, 2007 17:45 Заглавие: |
|
|
Не знам дали точно съм разбрал заданието,но ми дойде една още по-щура идея..вземате примерно 3 компютъра с по примерно 3 кепчър карти с видеоизход /има съвсем евтини тунери с тези възможности/.После ги свързвате в мрежа и разполагате с 9 видеовхода и 9 видеоизхода.Оттук нататък всичко е софтуер
Успех! _________________ Az sam |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 24, 2007 21:47 Заглавие: |
|
|
| Мисля, че си го разбрал правилно(заданието), а и идеята е оригинална и 100% сигурно е изпълнима. Чак в момента за мен е най-реалната възможност. |
|
|
 |
rezident Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 02, 2007 11:04 Заглавие: за видеостената |
|
|
| 1990г. имаше такава видеостена със 9 монитора в подлеза на НДК до шадравана с топките. Ама изгубих координатите на един приятел,който участваше в монтажа. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|