| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 04, 2007 22:33 Заглавие: |
|
|
Ако е така с цената, ето марки, които имат 1+1: "Bitron-video 1+1"(стар модел, съмнявам се дали ще го намерите) и "TEH-TEL". При "TEH-TEL" съм монтирал 1+1 като опция на видеодомофонна система. Централата е около 90 евро, а телефонната слушалка-15 евро. Към това се добавя модул за захранване с цена 25 евро. Централата е скъпа, заради камерата " SAMSUNG", която няма да се използва в този случай. Мисля, че имат и централи без камера.
Погледнете в сайта им.
Не се притеснявайте от изискването кабелът да е поне 0,6мм2, защото съм пробвал с 0,22 и работи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
rezident Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 04, 2007 22:55 Заглавие: |
|
|
| В случаят видеовръзка не ми е необходима,но и това е решение на проблема.?Пак ще поясня(явно не добре съм описал разположението на апартамент и офис):Жилището ми е на 5ет.,посока юг,а офисът е на север 1ет.Не е общ входа на жилището и офисът-отделни са.И единствената връзка към която съм се хванал като удавник за сламка са двете двойки телефонни кабели поставени в офиса и жилището за телефонни апарати.А кабелите от своя страна отиват в една кутия на партера.Идеята ми беше да ги свържа двете двойки кабели и да се монтира някаква домофонна система с отделно захранване.Ама идеите ми свършват до тук.Някакви други мнения? |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 04, 2007 23:04 Заглавие: |
|
|
Ясно. Ще стане, разбира се. От входа до кутията на партера трябва кабел с 6 жила (6х0,6 или 6х0,22). Неудобството е, че захранването трябва да се монтира на патрера. Не е голямо-малко по-дебеличко е от звънчев трансформатор. От него по шестожилния кабел се отива в таблото с бутоните(центалата на домофона). Трябва централа за 2 потребителя (с два бутона). Оттам нататък е лесно-свързване по приложената схема и толкова.
За домофоните на "TEH-TEL" са необходими две слушалки от типа "WL-NEFD"(2х15 евро). Със сигурност върши работа табло "CM-02N-02"(90 евро). Попитайте дали слушалката е съвместима с табло "WL-02N-2"(без камера = 25 евро).
Ако успея, аз ще проверя утре и ще дам точна информация каква трябва да е системата и колко ще струва. |
|
|
 |
nophelet Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 04, 2007 23:33 Заглавие: |
|
|
| rezident написа: | | В случаят видеовръзка не ми е необходима,но и това е решение на проблема.?Пак ще поясня(явно не добре съм описал разположението на апартамент и офис):Жилището ми е на 5ет.,посока юг,а офисът е на север 1ет.Не е общ входа на жилището и офисът-отделни са.И единствената връзка към която съм се хванал като удавник за сламка са двете двойки телефонни кабели поставени в офиса и жилището за телефонни апарати.А кабелите от своя страна отиват в една кутия на партера.Идеята ми беше да ги свържа двете двойки кабели и да се монтира някаква домофонна система с отделно захранване.Ама идеите ми свършват до тук.Някакви други мнения? |
Това с апартамента и офиса и двете двойки жици е ясно- но не сте изяснил алгоритъма на работа, на това което искате.
Или по- точно какво искате да се получава:
- От входа на кооперацията, да може да се повикват офиса и апартамента разделно, или
- От входа на кооперацията, да се повикват едновременно и двете места, или
- От входа на офиса да се повикват апартамента и офиса, респективно да се праща повикване и където се намирате да отговорите. _________________
 |
|
|
 |
rezident Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2007 0:30 Заглавие: |
|
|
| Идеята е когато съм у дома а някой е пред офиса,да може да звънне и да разговаряме. |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2007 7:29 Заглавие: |
|
|
| В такъв случай захранването и централата се монтират пред офиса и не трябват две, а една слушалка. Всичко останало си е както го описах по-горе. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2007 9:20 Заглавие: |
|
|
| rezident написа: | | Идеята е когато съм у дома а някой е пред офиса,да може да звънне и да разговаряме. |
Вариант:
Входно разговорно устройство с два бутона, монтирано на входа на офиса.
2 броя домофонни слушалки- една за офиса и една за дома ( могат да се направят да бъдат разделно повиквани или заедно)
Захранващ блок се монтира в офиса
Двете телефонни линии, които съществуват се комутират кабел в кабел в таблото в което са изведени.
Производство Nippon
Стойност с монтаж- 150 лв. с ддс _________________
 |
|
|
 |
rezident Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2007 11:00 Заглавие: |
|
|
| От къде може да се поръча това устройство? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2007 13:58 Заглавие: |
|
|
| rezident написа: | | От къде може да се поръча това устройство? |
През сайта в профила. _________________
 |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2007 18:07 Заглавие: |
|
|
Изпълнявам си обещанието и изпращам пълната конфигурация по поставеното задание, с приложена спецификация и цени.
Слушалка двупроводна WL-02NEFD" = 8,20 евро
Табло за входна врата с 2 бутона WL-02NE1*2 =19,40 евро
Централна единица(захранване) PS-2E = 18,75 евро
Цените са при курс 1EUR =80 RSD
Утре ще проверя как можеш да си ги поръчаш от България. Освен ако не искаш да се разходиш до Белград и да си ги купиш на място. |
|
|
 |
|