Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Домофонна уредба
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 04, 2007 22:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако е така с цената, ето марки, които имат 1+1: "Bitron-video 1+1"(стар модел, съмнявам се дали ще го намерите) и "TEH-TEL". При "TEH-TEL" съм монтирал 1+1 като опция на видеодомофонна система. Централата е около 90 евро, а телефонната слушалка-15 евро. Към това се добавя модул за захранване с цена 25 евро. Централата е скъпа, заради камерата " SAMSUNG", която няма да се използва в този случай. Мисля, че имат и централи без камера.
Погледнете в сайта им.
Не се притеснявайте от изискването кабелът да е поне 0,6мм2, защото съм пробвал с 0,22 и работи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
rezident
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 04, 2007 22:55    Заглавие: Отговорете с цитат

В случаят видеовръзка не ми е необходима,но и това е решение на проблема.?Пак ще поясня(явно не добре съм описал разположението на апартамент и офис):Жилището ми е на 5ет.,посока юг,а офисът е на север 1ет.Не е общ входа на жилището и офисът-отделни са.И единствената връзка към която съм се хванал като удавник за сламка са двете двойки телефонни кабели поставени в офиса и жилището за телефонни апарати.А кабелите от своя страна отиват в една кутия на партера.Идеята ми беше да ги свържа двете двойки кабели и да се монтира някаква домофонна система с отделно захранване.Ама идеите ми свършват до тук.Някакви други мнения?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 04, 2007 23:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Ясно. Ще стане, разбира се. От входа до кутията на партера трябва кабел с 6 жила (6х0,6 или 6х0,22). Неудобството е, че захранването трябва да се монтира на патрера. Не е голямо-малко по-дебеличко е от звънчев трансформатор. От него по шестожилния кабел се отива в таблото с бутоните(центалата на домофона). Трябва централа за 2 потребителя (с два бутона). Оттам нататък е лесно-свързване по приложената схема и толкова.

За домофоните на "TEH-TEL" са необходими две слушалки от типа "WL-NEFD"(2х15 евро). Със сигурност върши работа табло "CM-02N-02"(90 евро). Попитайте дали слушалката е съвместима с табло "WL-02N-2"(без камера = 25 евро).

Ако успея, аз ще проверя утре и ще дам точна информация каква трябва да е системата и колко ще струва.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
nophelet
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Юли 04, 2007 23:33    Заглавие: Отговорете с цитат

rezident написа:
В случаят видеовръзка не ми е необходима,но и това е решение на проблема.?Пак ще поясня(явно не добре съм описал разположението на апартамент и офис):Жилището ми е на 5ет.,посока юг,а офисът е на север 1ет.Не е общ входа на жилището и офисът-отделни са.И единствената връзка към която съм се хванал като удавник за сламка са двете двойки телефонни кабели поставени в офиса и жилището за телефонни апарати.А кабелите от своя страна отиват в една кутия на партера.Идеята ми беше да ги свържа двете двойки кабели и да се монтира някаква домофонна система с отделно захранване.Ама идеите ми свършват до тук.Някакви други мнения?

Това с апартамента и офиса и двете двойки жици е ясно- но не сте изяснил алгоритъма на работа, на това което искате.
Или по- точно какво искате да се получава:
- От входа на кооперацията, да може да се повикват офиса и апартамента разделно, или
- От входа на кооперацията, да се повикват едновременно и двете места, или
- От входа на офиса да се повикват апартамента и офиса, респективно да се праща повикване и където се намирате да отговорите.
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 05, 2007 0:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Идеята е когато съм у дома а някой е пред офиса,да може да звънне и да разговаряме.
Върнете се в началото
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 05, 2007 7:29    Заглавие: Отговорете с цитат

В такъв случай захранването и централата се монтират пред офиса и не трябват две, а една слушалка. Всичко останало си е както го описах по-горе.
Върнете се в началото
nophelet
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 05, 2007 9:20    Заглавие: Отговорете с цитат

rezident написа:
Идеята е когато съм у дома а някой е пред офиса,да може да звънне и да разговаряме.

Вариант:
Входно разговорно устройство с два бутона, монтирано на входа на офиса.
2 броя домофонни слушалки- една за офиса и една за дома ( могат да се направят да бъдат разделно повиквани или заедно)
Захранващ блок се монтира в офиса
Двете телефонни линии, които съществуват се комутират кабел в кабел в таблото в което са изведени.
Производство Nippon
Стойност с монтаж- 150 лв. с ддс
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 05, 2007 11:00    Заглавие: Отговорете с цитат

От къде може да се поръча това устройство?
Върнете се в началото
nophelet
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 05, 2007 13:58    Заглавие: Отговорете с цитат

rezident написа:
От къде може да се поръча това устройство?

През сайта в профила.
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 05, 2007 18:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Изпълнявам си обещанието и изпращам пълната конфигурация по поставеното задание, с приложена спецификация и цени.

Слушалка двупроводна WL-02NEFD" = 8,20 евро
Табло за входна врата с 2 бутона WL-02NE1*2 =19,40 евро
Централна единица(захранване) PS-2E = 18,75 евро

Цените са при курс 1EUR =80 RSD

Утре ще проверя как можеш да си ги поръчаш от България. Освен ако не искаш да се разходиш до Белград и да си ги купиш на място.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети