Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

лампов усилвател
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Пон Ное 22, 2004 23:39    Заглавие: лампов усилвател Отговорете с цитат

Е уважаеми приятелю,ти май наистина притежаваш една нумизматична реликва от 70-те години,за която май нямам информация,защото е производство от детските ми години,много преди да почна да ги изучавам.Тези лампи са аналог на по-новите EL34,които замениха руските такива.Значи може евнтуално да се намери инфо за този усилвател,защото още са живи някои колеги от онова време и можеби още пазят схемите за тях.Трябва ми малко време за контакти и евентуално за опресняване на спомените.Всичко е време,а и възсановяване на старе отношения с колеги.Дано все още са живи!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Ное 23, 2004 14:28    Заглавие: Отговорете с цитат

мамка му моето е регент 72 това яка машина ли е?(да знам зада не оставя да доизгние в мазата)
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 23, 2004 15:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Това си е класика човече, бързо я изнасяй отт мазето !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Ное 23, 2004 18:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Confused Сериозно ами хубаво ще го сложа в килера аз не съм баш гола вода (уча радио и телевизия 2 курс Very Happy ) ся съм на тема транзистори (поради факта че лампите са ми 95 % непонятни Sad и в даскало никой даскал не смее да спомене нещо) ама след време може да го помъча ако наистина е толокова як наистина трябва да се помъчи може да хвърля снимки ама не знам как да ги закача че да са скиват.А сега отивам да го взема и да го преместя на сухо и топло . а какви са му параметрите (мощност,честотна лента,туи онуи по интересно)чувал съм че свирят много приятно и правят плътен мек бас точно на което съм голям фен Surprised
Върнете се в началото
gyx4o
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 29, 2004 21:57    Заглавие: . Отговорете с цитат

Точният модел е Електроакустика УС50. Ако намериш някоя схема ще съм ти адски благодарен.
Върнете се в началото
gyx4o
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2004 1:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Възможно ли е схемата да я има в някакви стари списания. Мисля си да ида да проверя в библиотеката. Някой има ли идея от коя година в списанията да я търся???
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2004 21:16    Заглавие: лампов усилвател Отговорете с цитат

Ако трафовете са П-образни,значи я имам схемата,но съм я чертал на ръка,върху случаен картон и не става за преснимане.Наистина УС50 е модела,произвеждан през 70-80те години.За времето си беше доста яка машина.
Върнете се в началото
Osbourne_76
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Haskovo

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2004 21:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Като стана дума за лампови усилватели имам един китарен Fender Twin Reverb '68 само че си няма изходен траф.Крайното стъпало е с 4 лампи EL34.Схемата е може би подобна,ако искаш мога да ти я изпратя.А ако някой разполага с такъв изходен трансформатор и не му трябва моля да ми пише Smile

Последната промяна е направена от Osbourne_76 на Пет Дек 17, 2004 22:42; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2004 21:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Osbourne_76, a ti prodava6 li tozi amp Wink
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2004 22:57    Заглавие: лампов усилвател Отговорете с цитат

Колега от Хасково, в сравнение с усилвателя от Електроакустика,твоят FENDER е вече нещо сериозно,дори без изходящ траф.С подобни шедьоври се занимавам от е.е.е.е. много години и много неща са ми познати.Дай ми схемата,модела на усилвателя да се ориентирам в хаоса от модели.Важно е да напишеш полезната изходна мощност,и консумираната -такава.Наистина всички изчисления за един усилвател са важни,но от опит знам,че изходния траф е от голямо значение за параметрите на стъпалото.Някога-1974г. бяха на мода MARSHALL и доста проблеми имаше с навиването на изходния траф,защото всички качества почти зависеха от него.Като завършек,ще ти препоръчам-изходящ траф, ползвай от немските REGENT-60-железни са и нямат аналог! Ламповите уретби имат невероятно звучене и затова QUAD405 и подобните му много се доближават до тях.Не напразно много прочути фирми правеха чудеса в обработката на слабия сигнал,а крайните стъпала бяха лампови.Ще се радвам,ако има ентусиасти,с които да дискутираме ламповата-ретро техника,която още не е пенсионирана -като нас-ретро майсторите.След време археолозите може и да ни благодарят!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети