| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2004 23:39 Заглавие: лампов усилвател |
|
|
| Е уважаеми приятелю,ти май наистина притежаваш една нумизматична реликва от 70-те години,за която май нямам информация,защото е производство от детските ми години,много преди да почна да ги изучавам.Тези лампи са аналог на по-новите EL34,които замениха руските такива.Значи може евнтуално да се намери инфо за този усилвател,защото още са живи някои колеги от онова време и можеби още пазят схемите за тях.Трябва ми малко време за контакти и евентуално за опресняване на спомените.Всичко е време,а и възсановяване на старе отношения с колеги.Дано все още са живи! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 14:28 Заглавие: |
|
|
мамка му моето е регент 72 това яка машина ли е?(да знам зада не оставя да доизгние в мазата) _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 15:00 Заглавие: |
|
|
| Това си е класика човече, бързо я изнасяй отт мазето ! |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 18:47 Заглавие: |
|
|
Сериозно ами хубаво ще го сложа в килера аз не съм баш гола вода (уча радио и телевизия 2 курс ) ся съм на тема транзистори (поради факта че лампите са ми 95 % непонятни и в даскало никой даскал не смее да спомене нещо) ама след време може да го помъча ако наистина е толокова як наистина трябва да се помъчи може да хвърля снимки ама не знам как да ги закача че да са скиват.А сега отивам да го взема и да го преместя на сухо и топло . а какви са му параметрите (мощност,честотна лента,туи онуи по интересно)чувал съм че свирят много приятно и правят плътен мек бас точно на което съм голям фен  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
gyx4o Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 29, 2004 21:57 Заглавие: . |
|
|
| Точният модел е Електроакустика УС50. Ако намериш някоя схема ще съм ти адски благодарен. |
|
|
 |
gyx4o Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 16, 2004 1:41 Заглавие: |
|
|
| Възможно ли е схемата да я има в някакви стари списания. Мисля си да ида да проверя в библиотеката. Някой има ли идея от коя година в списанията да я търся??? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 16, 2004 21:16 Заглавие: лампов усилвател |
|
|
| Ако трафовете са П-образни,значи я имам схемата,но съм я чертал на ръка,върху случаен картон и не става за преснимане.Наистина УС50 е модела,произвеждан през 70-80те години.За времето си беше доста яка машина. |
|
|
 |
Osbourne_76 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 16, 2004 21:32 Заглавие: |
|
|
Като стана дума за лампови усилватели имам един китарен Fender Twin Reverb '68 само че си няма изходен траф.Крайното стъпало е с 4 лампи EL34.Схемата е може би подобна,ако искаш мога да ти я изпратя.А ако някой разполага с такъв изходен трансформатор и не му трябва моля да ми пише 
Последната промяна е направена от Osbourne_76 на Пет Дек 17, 2004 22:42; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 16, 2004 21:40 Заглавие: |
|
|
Osbourne_76, a ti prodava6 li tozi amp  _________________ home studio |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 16, 2004 22:57 Заглавие: лампов усилвател |
|
|
| Колега от Хасково, в сравнение с усилвателя от Електроакустика,твоят FENDER е вече нещо сериозно,дори без изходящ траф.С подобни шедьоври се занимавам от е.е.е.е. много години и много неща са ми познати.Дай ми схемата,модела на усилвателя да се ориентирам в хаоса от модели.Важно е да напишеш полезната изходна мощност,и консумираната -такава.Наистина всички изчисления за един усилвател са важни,но от опит знам,че изходния траф е от голямо значение за параметрите на стъпалото.Някога-1974г. бяха на мода MARSHALL и доста проблеми имаше с навиването на изходния траф,защото всички качества почти зависеха от него.Като завършек,ще ти препоръчам-изходящ траф, ползвай от немските REGENT-60-железни са и нямат аналог! Ламповите уретби имат невероятно звучене и затова QUAD405 и подобните му много се доближават до тях.Не напразно много прочути фирми правеха чудеса в обработката на слабия сигнал,а крайните стъпала бяха лампови.Ще се радвам,ако има ентусиасти,с които да дискутираме ламповата-ретро техника,която още не е пенсионирана -като нас-ретро майсторите.След време археолозите може и да ни благодарят! |
|
|
 |
|