|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 11, 2007 17:47 Заглавие: Съвет |
|
|
В "Европейския съюз" със закон е забранено поставянето на ПВЦ и алуминиева дограма в жилища. За целта там се употребява само материала дърво и по-конкретно дъб.
Тук в България, мафията подлъгва народа, докато още не са ги усетили и реализира огромни печалби от неосведомостта на хората.
Освен това, ПВЦ-то бързо старее... Не дай-боже в такова жилище да стане пожар. Оживялите от огъня умират отровени от отделяните при горенето му силно отровни газове.
За алуминия няма да коментирам. Ситуацията е подобна, с малката разлика, че при горенето алуминия достига много висока температура, която топи идругите метали. (в момента не мога да дам темп. на горене на алуминия, но смътно си спомням, че ставаше дума за 2 -3 хиляди градуса...)
Най добре е да си поръчаш дограма - луксозна от дъб, като разбира се технологията на изработката е съвременна - такава, каквато се прилага в ПВЦ дограмата. Цената не е кой-знае колко по-висока, но изделието обикновено надживява поне две поколения, а и дъбът не се пали лесно...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 11, 2007 18:00 Заглавие: Re: Съвет |
|
|
| интермаш написа: | В "Европейския съюз" със закон е забранено поставянето на ПВЦ и алуминиева дограма в жилища. За целта там се употребява само материала дърво и по-конкретно дъб.
|
Пак се изказа силно неподготвен
Слагай поне по едно "аз мисля, че" или "според мен" в писанията си. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 11, 2007 18:12 Заглавие: Re: Съвет |
|
|
| RC написа: | | интермаш написа: | В "Европейския съюз" със закон е забранено поставянето на ПВЦ и алуминиева дограма в жилища. За целта там се употребява само материала дърво и по-конкретно дъб.
|
Пак се изказа силно неподготвен
Слагай поне по едно "аз мисля, че" или "според мен" в писанията си. |
Г-н РС, радвам се отново да се "срещнем" тук във форума.
По въпроса за "мисленето", аз мисля, че това, което съм написал отдавна е "измислено", друг е въпроса тези които "мислят" дали са добре "измислили", това, което пишат и казват.
Освен това ми се струва (меко казано) неподходящо писанието Ви по темата.
Моля, ако имате да ми кажете нещо, заповядайте на "лични".
С уважение
Савов |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 11, 2007 18:21 Заглавие: |
|
|
Савов, вместо поредното ти високомерно празнословие, бъди така добър да подкрепиш твърденията СИ с някакъв нормативен документ, стандарт или каквото и да е на Европейската общност с който | Цитат: | | със закон е забранено поставянето на ПВЦ и алуминиева дограма в жилища | независимо от езика на който е, моля.
Всичко останало са поредните ти празни приказки и ТВОИТЕ разбирания на нещата от живота.
Дали например една дограма изглеждаща като дървена (пък било и то дъб) е наистина такава.
А за темата, може и да си прав.
Нито и е мястото в този форум (па макар и в "Общи приказки"), нито питането беше такова.
Що ли не я изтрих още като се появи 
Последната промяна е направена от RC на Сря Юли 11, 2007 18:24; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 11, 2007 18:23 Заглавие: Re: Съвет |
|
|
| интермаш написа: | Г-н РС, радвам се отново да се "срещнем" тук във форума.
По въпроса за "мисленето", аз мисля, че това, което съм написал отдавна е "измислено", друг е въпроса тези които "мислят" дали са добре "измислили", това, което пишат и казват.
Освен това ми се струва (меко казано) неподходящо писанието Ви по темата.
Моля, ако имате да ми кажете нещо, заповядайте на "лични".
С уважение
Савов |
Г-н Савов
когато изсипвате дадени факти,как било в ЕС,какво било позволено и какво разрешено е желателно да ги потвърждавате с доказателства и линкове...В противен случай постовете са ви нищо повече от "плещене" и това че някой си го е измислил-не е доказателство...
Някой може да измисли че биволът хвърчи...
Също така едва ли има нужда да давате акъл,кой какво да пише по темата-чие писание е подходящо и чие не...Всеки има мнение и има право да го изразява тук във форума.
Между другото ще помоля RC за дискусия по същество.Човека пита Коя от трите фирми за дограма ще му препоръчате?Точно и ясно!Ако има някой работил с трите фирми,ползвал услугите им-да говори по същество-останалите мълчат!
Всичко останало е празнословия-преливане от пусто в празно,спам и отиване на коня в ряката.
Моето предложение е точно и ясно.Бастисвай всичко след първия пост във темата-темата ще почне сначале начисто. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 21:33 Заглавие: Re: Съвет |
|
|
| интермаш написа: | | В "Европейския съюз" със закон е забранено поставянето на ПВЦ и алуминиева дограма в жилища. |
Това означава ли че България не е в "Европейския съюз" ? Дай го този закон. Ако не го дадеш, започвай да се извиняваш!!! _________________ НБС-СЕБТ http://www.nbs-set.com/
http://tvbonel.alle.bg |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 23:11 Заглавие: Re: Съвет |
|
|
| Boiko написа: | | Това означава ли че България не е в "Европейския съюз" ? Дай го този закон. Ако не го дадеш, започвай да се извиняваш!!! |
Ба,на кой да се извинява,като на никого не му дреме...
Съмнявам се да е така при положение че в Германия по централни части на града на видими места съм виждал такива дограми...но както и да е...
Не е това целта на темата,човека който я пусна очакваше съвсем други отговори-затова апелирам към колегите-нека не пишем повече в темата-ако има някой ползвал услугите на въпросните фирми или на някоя друга голяма фирма за дограма-да препоръча на човека.
Останалите няма какво да кажем по въпроса-и мълчим-все пак "Общи" не "Общи"- не е хубаво да се запълва темата със баласт без да има нищо отговорено по същество за фирмите.И 5 страници дебати да има като сегашните-файдата за питащия ше е нулева... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 21:15 Заглавие: Предизвикано |
|
|
| Ditronix написа: | Аз сложих РЕХАУ и съм доволен.Говорят за САЛАМАНДЪР че е много добра,но е по-скъпа.Между другото,изброените марки профили са германски.Може би се произвеждат само за България  |
Г-н Дитроникс,
иронията, с която се опитвате да сътрудничите на глупостите (меко казано) на Г-н Божилов и Г-н РС показва, че не сте прочели внимателно поста ми, а там пише:
В "Европейския съюз" със закон е забранено поставянето на ПВЦ и алуминиева дограма в ЖИЛИЩА.
Съжалявам, че напоследък се включихте няколко пъти в техния "дует" - имах по-други впечатления за Вас.
Не знам как ще изглежда лицето Ви, когато (пожелавам Ви го от все сърце) се поразходите в Европата на север от Балканския полуостров.
Бих искал някога по-късно (може и на живо) да Ви обясня "същността" на въпроса на "питащия" (кой знае защо анонимен) - забележете - "той" не се обажда.
Пуснах поста си, защото рекламата на "фирмите"(мутренски) на ПВЦ дограмата достигна и до този форум. Интересно, кой ли е питащия?
Въпреки всичко, оставам с уважение към Вас.
Савов |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 21:32 Заглавие: |
|
|
интермаш,интермаш само разлайваш кучетата с твойте постове
Понякога имам чувството ,че си живееш във някакъв твой свят и не зачиташ новите технологии и напредъка в науките и чуждото мнение и все ти си прав.В една друга тема изказваше мнение че видиш ли Лада бил най-великия автомобил и няма нужда да се купува друг ако си имаш
Мисля ,че когато човек не е подготвен не трябва да се изказва  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 21:34 Заглавие: |
|
|
интермаш, ще мирясаш ли с глупостите си?
Изобщо не ти прилича на претенциите които имаш да се излагаш по такъв кифладжийски начин.
Кога ще проумееш, че няма световна конспирация срещу теб и че е крайно време да се замислиш защо аджеба никой не ти споделя мненията не само по този въпрос?
Едва ли си неразбран гений.
Няма ли нещо по-смислено с което да се занимаваш вместо само да ръсиш (да ги наречем) "бисери"?
Или да трия всеки твой пост?
Би ли обяснил какво за теб означава думичката "технология" в контекста който я използваш тук: | интермаш написа: | | ...Най добре е да си поръчаш дограма - луксозна от дъб, като разбира се технологията на изработката е съвременна - такава, каквато се прилага в ПВЦ дограмата. |
И по-точно: Каква според теб е технологията (макар и съвременна) която е еднакво приложима към дърво, метал и пластмаса
Меренето с метъра, рязянето, инструментите за сглобяване, стъклопакета, омазаните гащи на този който я монтира - кво е това общото ... - кажи какво е технология според твоите разбирания на тази дума.
Ще си позволя да вмъкна като цитат цилия твой последен безценен пост (на което не съм фен) поради единствената причина, че имаш навика да си триеш творенията и няма да останат за бъдещето
Ей го:
| интермаш написа: | | Ditronix написа: | Аз сложих РЕХАУ и съм доволен.Говорят за САЛАМАНДЪР че е много добра,но е по-скъпа.Между другото,изброените марки профили са германски.Може би се произвеждат само за България  |
Г-н Дитроникс,
иронията, с която се опитвате да сътрудничите на глупостите (меко казано) на Г-н Божилов и Г-н РС показва, че не сте прочели внимателно поста ми, а там пише:
В "Европейския съюз" със закон е забранено поставянето на ПВЦ и алуминиева дограма в ЖИЛИЩА.
Съжалявам, че напоследък се включихте няколко пъти в техния "дует" - имах по-други впечатления за Вас.
Не знам как ще изглежда лицето Ви, когато (пожелавам Ви го от все сърце) се поразходите в Европата на север от Балканския полуостров.
Бих искал някога по-късно (може и на живо) да Ви обясня "същността" на въпроса на "питащия" (кой знае защо анонимен) - забележете - "той" не се обажда.
Пуснах поста си, защото рекламата на "фирмите"(мутренски) на ПВЦ дограмата достигна и до този форум. Интересно, кой ли е питащия?
Въпреки всичко, оставам с уважение към Вас.
Савов |
Да пребъде и амин!
След моя пост те попитаха същото:
| Boiko написа: | | .... Дай го този закон.... |
По-добре да беше отговорил достойно на това, отколкото да се напъваш за последното което написа.
И между другото - оправи си интерпретациите на ника ми, нещо ти убягва и е нито риба нито рак. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|