| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 14, 2007 15:04 Заглавие: Питане за КТ635а |
|
|
С много мъка приех за ремонт една Юност,беше изгорял транз на стабилизатора КТ635а,вместо него сложих КТ637ф.По бегли спомени съм слагал и преди но все пак да попитам коректна ли замяната.В нета вече няма инфо за тези архаизми. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 14, 2007 15:14 Заглавие: |
|
|
Винаги съм слагал КТ637 защото има по-добри характеристики от КТ635. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 14, 2007 15:34 Заглавие: |
|
|
Слагай смело-няма проблеми. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 14, 2007 15:39 Заглавие: |
|
|
Благодаря , бабата ще гледа довечера .Лека работа. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 14, 2007 15:43 Заглавие: |
|
|
Пепи питай друг път др.Коцев за Юносите Те са най сладки за ремонт . В стабилизатора по принцип стоят два КТ645А но на тяхно място съм слагал какъвто имам под ръка от ВС107 до КТ315 и работят без грешка.Най честия дефект в захранването на тия телевизори е пробил КТ837 мощния транзистор . Когато ти играе напрежението през време на работа или е ценера Д31 или ликажира едно червено кондензаторче С143 .Него направо го махам без да слагам друг и телевизора става по лек  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 14, 2007 15:49 Заглавие: |
|
|
Май вече и аз трябва да слагам очилата .Разбира се че исках да питам дали КТ835а се заменя с КТ 837ф.Благодаря на господин Коцев за подробното указание.Извинявам се на всички за допуснатата грешка _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 14, 2007 16:02 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Май вече и аз трябва да слагам очилата .Разбира се че исках да питам дали КТ835а се заменя с КТ 837ф.Благодаря на господин Коцев за подробното указание.Извинявам се на всички за допуснатата грешка | Карай-ние се сещаме за кво говориш...
То де що има руска апаратура навсякъде има КТ837 -и в старите лампови Електрони,рубини и темпове...и в Е-380 и в Ц-202 и в Юностите...
Със едни странни означения накрая У,Ф... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 14, 2007 16:45 Заглавие: |
|
|
Абе и аз се зачудих какъв е тоя транзистор КТ635 дори отворих и схемата въпреки че я знам наизуст ама айде викам си той Пепи е левскарче а те не са много в час. Сега по темата . Има ли изолация отдоло или не ? Трябва хубаво да го стегнеш и изолираш от ламарината . Аз пробивам по голям отвор на ламарината и съответно и на транзистора и слагам стабилни гетинаксови подложки с болт и гайка стегнато до скъсване и пей сърце.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 14, 2007 16:52 Заглавие: |
|
|
Аз пък изхвърлям целия ТВ Юность, и подарявам на клиента някое NEO, CROWN, SANG и т.н. и го черпя с кафе (ако е с кола) или бира ако е пеша.
И пак са недоволни, мамка им и клиенти, искат си и Юност-а  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 14, 2007 17:02 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | | Аз пробивам по голям отвор на ламарината и съответно и на транзистора и слагам стабилни гетинаксови подложки |
Е няма ли за тебе товарищ слюдени подложки,мажеш със силикон,слагаш втулка и затягаш,че даже има и от тия силиконовите подложки-сивите-дето не им трябва паста да ги мажеш...
Кви са тия гетинаксови подложки-той гетинакса е топлоизолатор,нали целта е да се охлажда през тази подложка. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|