Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мнения за нагревател
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 22:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Exclamation
Znam, razbira se, za kakav bojler stava duma. Na tozi primcip i sega rabotjat njakoi novi bojleri. Skoro popravjah italijanski podoben. Osnovnoto pri tezi bojleri , 4e RABOTJAT BEZ NALJAGANE-otvorena sistema sa. Zatova sa i udobni za prerabotka. Ima i o6te ne6to pri tjah-zadalzitelno e da imat prekasva4 na vhoda, za da ne izgarja nagrevatelja. Ina4e srabskijat "Magnohrom Kraljevo", naprimer e to4no kato "Junga, no s 5 ili 10 litrov kazan. Nagrjavaneto stava s termostat vav vodosadarzatelja. Vklju4va se predvaritelno, iz4akva se da se stopli vodata i ima vsjakakav debit okolo 5 - 10 minuti. Ima variant na 10-litrovite bojleri "ARISTON", koito rabotjat taka. Uslovieto-ne se montira predpazen ventil. Za6titata stava ot smesitelnata baterija, kojato e s vrazka 3/8" i pri nagrjavane zapo4va kapane-sistemata e otvorena.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
krasiorocknroll
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 23:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Може ли да бъде използвана кирилица моля
vladimir_ki4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юли 11, 2007 21:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Бойлера си е седем киловата и бачка под налягане (седи под мивката) и вариант с допълнителен съд не върви.Чисто и просто си трябва регулатор на мощност ,който да намалява мощноста преди да сработи термозащитата.Ма мъката ми е ,че от горе на всичкото Crying or Very sad съм го пуснал на две фази та трябват и два регулатора
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 13, 2007 19:07    Заглавие: Отговорете с цитат

krasiorocknroll, ако сте прочели условията за писане във форума, нямаше да правите подобни "крещящи" забележки.
На лаптопа си нямам кирилица. Живея извън България, а понякога с дни съм далеч от компютъра, на който имам кирилица. Все пак се опитвам да помогна, доколкото мога.
За подобни изключения има поставени правила във форума. Попрочетете ги("СЪОБЩЕНИЕ:" най-отгоре във форума)!

;----------------------------------------------------------------------------

Сега по темата: Сигурно ли е, че работи под налягане? Повечето варианти за под мивката са без налягане. Единствената разлика е, че се използва смесителна батерия с ТРИ гъвкави връзки. Иначе е много по-икономично със съд и рерморегулатор. Ако бойлерът не се използва за къпане, няма нужда от повече от 4 kW. Класическите са 2kW. Формираното налягане е само от поднивото и не е повече от 0,1-0,2 бара.

Прилагам схема на такъв бойлер.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vladimir_ki4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 14, 2007 19:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Абсолютно сигурно е ,че е на налягането на водопровода , а е в банята е имам такъв и в кухнята.Вързан е на водопровода и след него имам разклонител и мивка и отделно душ.
Върнете се в началото
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 14, 2007 19:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Нещо не ми става ясно... Ако е на налягането на водопровода, как става включването му? Виж да не е от водопровода да отива гъвкава връзка към батерията, а след това в бойлера. В началото беше казано следното:
"...Цел на занятие па и проблема е ,че това животинче юнгата де се регулира от дебита на водата... "

Класическата "ЮНГА" е с пресостат на входящата тръба.
Кой модел е бойлерът, за да видя спецификацията му и да не налучкваме?...
Върнете се в началото
vladimir_ki4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 17, 2007 19:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Боилера има датчик на входа ,които засича движение на вода и включва на пълна мощност ,а температурата зависи само от ,колко вода пускаш: повече по-студена.Е има два реотана и можеш ръчно да спреш единия.Датчика е тапа с магнит по тежка от водата и лежи на дъното върху входа на студената вода . Като потече вода тапата се дига от струята и рид релето отчита. Датчика задейства едно реле с два нормало отворени контакта.Всичко това минава първо през един термоизключвател,който поне се самовъзтановява.
Един вход, един изход,а боилера е израелски от Метро го зех.
Върнете се в началото
Ванчо
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: гр. Попово, обл. Търговище

МнениеПуснато на: Нед Авг 05, 2007 19:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Друг вариант на фазово регулиране, подобно на предложеното от old4 е със схема аналог на еднопреходен транзистор с RC-група(резистора може да е тример или потенциометър), мощен тиристор (управляван чрез междинен транзистор от схемата ако е необходимо) и грец, чиято мощност съответства на тази на тиристора. Аз лично съм изработвал такива схеми за упралвние на всякакъв вид товари.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети