| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 14, 2007 17:19 Заглавие: |
|
|
Лошото е че аз наистина започвам да недовиждам.Цял ден си бодох очите с едни SMD транзистори и свалях и слагах NN ки и SDA та от едни гръмотевични и накрая тя баба като дойде и аз я съжалих ,че го влачила от маината си това нещо и исках да съм сигурен ,че тоя транзистор ще държи та да не го влачи пак жената.Аз също и предложих да и подаря нещо по модерно но тя категорично отказа защото това и го подарил дядото а той починал и сега като го гледала все за него се сещала.Не всичко е в парите.Пък навремето и аз доста съветски изделия съм псувал ама вече явно ,че освен с очите взех да закъсвам с главата ,че доста работи взех да забравям .Интересна работа ,като стане въпрос за Юност май всички една носталгия ни обзема Много се раздрънках и моля за извинение  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 14, 2007 17:30 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | Интересна работа ,като стане въпрос за Юност май всички една носталгия ни обзема |
Е ми той Юноста си беше може да се каже сладки айляшки ремонти...
Е невинаги де...
Странно що никой го не обзема такава носталгия като заговорим за Рубин Ц-202 или Електроника Ц-432Д?  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 12:33 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | pepi_voinishki1957 написа: | Интересна работа ,като стане въпрос за Юност май всички една носталгия ни обзема |
Е невинаги де...
Странно що никой го не обзема такава носталгия като заговорим за Рубин Ц-202 или Електроника Ц-432Д?  |
Най-вероятно, защото във форума не влизат накои от щангистите стара генерация...(защо ли)?
Като сме около "Юность", имам един в мазето. Изчезна му говора. Две ремаркета кондензатори смених, картинката се изпъна като струна, но няма и няма говор-като преведен зет е-картина има, звук-не... Съмних се в хибридната схема, казаха ми някакъв транзистор да сложа отвън, но пак не стана. Беше преди 5-6 години и вече не си спомням какъв е транзистоеът. Ако някой има идея какво може да е-нека сподели. Само да не е онази схемичка, че няма къде да я купя... |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 18:15 Заглавие: |
|
|
Ами първо трябва да видиш дали ти работи крайното стъпало КТ814 и КТ815.Чест дефект е буксата за слушалки там може да прекъсва за към говорителя , самия говорител и куплунга дето е върху мрежовия трансформатор. Имаш ли брум по ниска и ако имаш остава вече да е по висока но там е по трудно. Сега напиши имаш ли брум като пипаш с отверката по изводите на потенциометъра за звук или не та да се локализира повредата. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 18:43 Заглавие: |
|
|
Абе аз чип за Юност имам ама като не си в България-кел файда....
Като бараш базата на Т15 има ли реакция-шуми ли...
И направо си смени електролитите в стъпалото покрай Т15 _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 18:59 Заглавие: |
|
|
| Да метна темата в "другия" раздел? |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 20:58 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | pepi_voinishki1957 написа: | Интересна работа ,като стане въпрос за Юност май всички една носталгия ни обзема |
Е невинаги де...
Странно що никой го не обзема такава носталгия като заговорим за Рубин Ц-202 или Електроника Ц-432Д?  |
Малко извън темата, но дядо ми има Рубин Ц202 на село и работи перфектно, като изключим един недъг. Като му увелича яркоста и контраста картината става почти като на SONY , но започва да изключва защитата. Та все щях да питам някой дето си е блъскал главата да направи защитата по-корава как става, че така направо ми е жал като ида да гледам тъмна картина лишена от контраст. Благодаря предварително. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 21:38 Заглавие: |
|
|
Не ти трябва на баир лозе .Предполагам че не му е слаган и декодер за да гледаш цветно изображението. Тия телевизори се произвеждаха само на СЕКАМ.Ходил съм в завода в Москва когато ги произвеждаха за да ни запознаят с устройството им.Но това беше в далечната 1983г. Тъй че не се заслужава въобще да се занимаваш с него.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 21:47 Заглавие: |
|
|
Имаше едно КТ209 дето беше в защитата-махни му базата-сега на този комп нямам схемата на УПИМЦТ _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 21:50 Заглавие: |
|
|
Откачваш диода VD18 във колектора на VT4 KT209 и по този начин илиминирваш тази пародия наречена "защита" Ако продължава да прави магарии тогава търсиш нещата в МБ това е модул за блокировка който се намира долу до захранването и следи консумацията във веригата на 250 волта към развивката.Ако и тук отрежеш управлението на КУ 202 си приготви пожарогасителя  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|