|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 18, 2004 22:25 Заглавие: Orion 20 JMK II HELP!!! |
|
|
Колеги ,моля за помощ за този телевизор ,в началото не се настройваше и бягаше честотата ,следвайки писанките в руските форуми махнах кондензаторите в бобините на АДЧ и видеодемодулатора и поставих външни по 51 пикофарада .Тъкмо си мислех ,че всичко е наред при разместване на тунера пак избяга честотата на НТВ .Този път свалих тунера ,входната фишка се беше откъртила ,запоих я + още няколко кофти спойки и когато го пуснах отново този път -слаба чувствителност на ДМВ Отново свалих тунера и като не видях нищо по спойките ,смених входния транзистор на ДМВ -двугейтов МОС със BF988 -1dB/800MHz-малко по-голям от СМД то но стана . Сега ТВ то работи добре и на ДМВ ,но не знам защо има голям офсет ,който се поема от АДЧ то ,но не мога да си обясня защо на авто търсене намира всички програми без да ги запаметява -същото е и на ръчно търсене . ТВ то няма бутон Store-Чудя се аз ли бъркам нещо ,как изобщо се запомнят програмите -помагайте който знае нещо за този калпав ORION !!
ПП току що прочетох и това:1323.) ORION 20JKMII. Не запоминает информацию о настройках. Неисправна BR24C01A. Заменил чистой 24С02. Дали пък не е и моя случай такъв??! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2004 11:05 Заглавие: Orion 20 JMK II OK!!! |
|
|
Така си и беше ,след като турих 24С01 от тв-то на програматора ми Виллем се оказа, че не може да я записва ,намерих една 24С04 и я смених -всичко вече е ОК! На 7809 студена спойка на масата ,вследствие на което дишаша в такт със звука ,оправих и нея и вече затварям капака!
Благодаря на всички които се отзоваха! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|