| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 02, 2007 17:05 Заглавие: Схема за 14gx3517/58r PHILIPS |
|
|
Състава е TDA8362e.контролера е PCA84c844p/208. Не знам кое шаси е .Т В. то работи само по AVс един розав отенък На програма си има осд но няма картинка и звук .Смених тунера с подобен и с външен източник подавам варикапно но реакция няма .Снежинки няма ,ама си мисля че повечето PHILIPS като нямат настроена програма си показват син екран .Като гледам с осцилоскопа на тунера на изхода като променям варикапното има реакция до някъде и после може би се запушва по АРУ.Имам съмнения че е изгоряла частично TDA8362a.ама ми трябва схема да видя дали няма някакви превключвачки.Забравих да напиша ,че т.в.то е гръмотевично,мълнията е паднала в двора на човека,другите му две т.в.та също са дали фира но са гаранционни.Било е много яко  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 02, 2007 17:19 Заглавие: |
|
|
Поща. _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 02, 2007 17:47 Заглавие: |
|
|
Благодаря.Успех  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Авг 04, 2007 14:59 Заглавие: |
|
|
Това гръмотевично т.в малко ме поизмъчи .Проблема идва от това че клиента не иска да дава пари за части.Част от контролера е гръмнал .Не регулира яркост и AV-TV.Това го побългарих като дадох 16 крак на ТДА 8362Е на маса и т.в. то си застана завинаги на TV.На яркоста сложих един тример и на средно положение и горе долу е о.к.,обаче има проблем с наситеност на цветовете.Като дигна малко наситеността и започва да избива червеният цвят,балансирам го от тримерите и като сваля наситеноста черно бялото е силно дебалансирано.Нещо TDA то е дало фира ,обаче......Въпросът ми е има ли идея някои как да го балансирам без да сменям TDA то. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 04, 2007 15:13 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Това гръмотевично т.в малко ме поизмъчи .Проблема идва от това че клиента не иска да дава пари за части.Част от контролера е гръмнал .Не регулира яркост и AV-TV.Това го побългарих като дадох 16 крак на ТДА 8362Е на маса и т.в. то си застана завинаги на TV.На яркоста сложих един тример и на средно положение и горе долу е о.к.,обаче има проблем с наситеност на цветовете.Като дигна малко наситеността и започва да избива червеният цвят,балансирам го от тримерите и като сваля наситеноста черно бялото е силно дебалансирано.Нещо TDA то е дало фира ,обаче......Въпросът ми е има ли идея някои как да го балансирам без да сменям TDA то. |
Направи го черно бяло и го балансирай с потенциометрите да е ок.
После хвани и прекъсни изхода към 30кр и го подай през голям потенциометър-килоомен-
единия крак на 30кр,другия на маса,плъзгача на изход и регулирай размаха на R-Y така ще убиеш малко червеното. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Авг 04, 2007 15:29 Заглавие: |
|
|
Благодаря за съвета колега.Това ще го направя в понеделник ,че се поуморих и изнервих/хората вече трета ракия пият/ а така правя бели. Ще докладвам за резултата.Приятна почивка  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 14:00 Заглавие: |
|
|
Сложих му потенциометър на R-Y ,намалява го малко .откачих всичко към закъснителната линия без ефект,като дигна наситеност и баланса на бялото отива в червено,мъчих се ,слагах потенциометри на R изхода ,файда никаква.Без части не става.Накрая му направих един баланс като на стар руски цветен т.в.и му се обадих да ми го маха от главата  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|