| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Юли 29, 2007 19:41 Заглавие: |
|
|
| RC го обясни както трябва,но на мен ми беше интересно,коя фирма е въвела първа тази малко "абстрактна" форма на основата/плоската част,с отворите,където като погледнеш, 1/4 от главата на винта,с който ще пристягаш,остава "във въздуха"/ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 29, 2007 20:45 Заглавие: |
|
|
| ivan1959 написа: | | който явно беше с неравен корпус отдолу, дето опира в радиатора - след като го стегнах ячко и капачката му отхвръкна.. |
Вай-вай-вай и такову чудо не бях виждал... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 29, 2007 21:02 Заглавие: |
|
|
| ivan1959 написа: | | Попадал съм (отдавна) на KD502, който явно беше с неравен корпус отдолу, дето опира в радиатора - след като го стегнах ячко и капачката му отхвръкна. |
Много странно
Малко извън темата, но може на някой да му е интересно.
Този тип корпуси - "метало-стъкло-керамика" (изолацията на изводите от основния корпус е със "стъклени топчета") се затварят с помоща на електродъгова ("точкова") заварка - на "капачката" към основата.
Като правило това се прави в среда на He (хелий).
Средата е такава защото освен, че е инертен газ е "известен" със своята "летливост" и възможността му да "изтича" от там където е затворен при най-малката (в буквалния смисъл) възможност за това.
След корпусирането (заварката) се провежда тест за наличие на He, неговото отсъствие е гаранция за добре херметизиран корпус.
Контакта на чипа/кристала (транзистор, регулатор...) с околната среда при нехерметизиран корпус не е "здравословна" за съответния прибор.
Ако говорим за уникалност на подобен корпус - това е наистина нашенското "изобретение" на грецовете от типа BM3, BM5.
Такъв друг по света - няма. |
|
|
 |
krasiorocknroll Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 29, 2007 23:00 Заглавие: |
|
|
До сега съм ползвал около няколкостотин 2N3055 и съм най-доволен от румънските/тези които са със знак бета/ и са били с най-голямо h21E.Ползвал съм и такива на тексас инструмент,на филипс,но явно са били ментета. _________________ http://www.bg-sonic.com/members.php?id=147 |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 29, 2007 23:09 Заглавие: |
|
|
| krasiorocknroll написа: | | ...и съм най-доволен от румънските/тези които са със знак бета/ и са били с най-голямо h21E.Ползвал съм и такива на тексас инструмент,на филипс,но явно са били ментета. |
Тези транзистори ПО ПРИНЦИП са със сравнително малко усилване по чисто технологични причини (свързани с параметрите им).
Така че ...  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 30, 2007 13:20 Заглавие: |
|
|
| Специално такива в лек ,изцяло алуминиев корпус и аз имах някъде -това са оригинални Моторола не са ментета. |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 02, 2007 20:53 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Специално такива в лек ,изцяло алуминиев корпус и аз имах някъде -това са оригинални Моторола не са ментета. |
Не са ментета.В България са влезли с първите изчислителни машини.По принцип са някакво военно производство на Моторола и са от т.н. космическа серия.Това е което съм чувал. |
|
|
 |
Ванчо Нов потребител

Регистриран на: 14 Апр 2007 Мнения: 27 Местожителство: гр. Попово, обл. Търговище
|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 12:00 Заглавие: |
|
|
| Такива съм си купувал от един Горнооряховски вносител, няма да споменавам името му, общо 5 броя, при 2 от тях h21 беше 10 а на капачката пишеше 22N3055. Повече няма да коментирам. |
|
|
 |
|